Skip to main content

Άγονη και η δεύτερη απόπειρα πλειστηριασμού της ΣΒΕΚΗ

Άγονος κρίθηκε για μια ακόμη φορά ο προχθεσινός πλειστηριασμός για την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της Συνεταιριστικής Βιομηχανίας Επεξεργασίας Κρέατος Ηπείρου (ΣΒΕΚΗ), αφού, όπως συνέβη και στις
Άγονος κρίθηκε για μια ακόμη φορά ο προχθεσινός πλειστηριασμός για την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της Συνεταιριστικής Βιομηχανίας Επεξεργασίας Κρέατος Ηπείρου (ΣΒΕΚΗ), αφού, όπως συνέβη και στις 16 Ιουνίου, δεν προσήλθε κανείς ενδιαφερόμενος.

Αιτία για τη μη εκδήλωση ενδιαφέροντος θεωρείται το υψηλό ποσό που ορίστηκε ως τιμή εκκίνησης στη διαδικασία του πλειστηριασμού και το οποίο ανέρχεται στα 4 εκ. ευρώ, για τις εγκαταστάσεις και το οικόπεδο της βιομηχανίας. Υπό την έννοια αυτή, στην επόμενη απόπειρα πώλησης των παγίων της ΣΒΕΚΗ, η οποία πιθανώς θα εκδηλωθεί το Σεπτέμβριο, θα πρέπει να αναμένεται κάποια σημαντική μείωση στο ελάχιστο αρχικό τίμημα που μπορεί να γίνει αποδεκτό στον πλειστηριασμό.

Ενδέχεται, πάντως, η τύχη της εκποιούμενης επιχείρησης να επιφυλάξει έκπληξη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η πτηνοτροφική βιομηχανία Πίνδος και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, έχουν στα χέρια τους και μελετούν 2-3 αξιόλογες προτάσεις, από Ελλάδα και Ιταλία, για την ανάπτυξη συνεργασίας με σκοπό την επαναλειτουργία της ΣΒΕΚΗ. Νέα από το συγκεκριμένο μέτωπο, ωστόσο, θα υπάρξουν προς το φθινόπωρο, ώστε να παρέλθει η περίοδος της θερινής ραστώνης.


Βασικός λόγος για την κατάσταση αδράνειας στην οποία έχει περιέλθει η ΣΒΕΚΗ από τα μέσα της άνοιξης, είναι τα χρέη ύψους περίπου 7,5 εκ. ευρώ, που έχει, εκ των οποίων 2 εκ. ευρώ προς προμηθευτές, 1 εκ. ευρώ προς το δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία και άλλα περίπου 4,5 εκ. ευρώ στην ΑΤΕ. Υπάρχει, επίσης κι ένα ποσό που οφείλεται στο προσωπικό της επιχείρησης.

ZENITH