Skip to main content

Αγωνία εκ νέου για την Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία

Νέο γύρο διαβουλεύσεων για τη σωτηρία της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι και η διοίκηση της εταιρίας σε μια προσπάθεια πίεσης στις τράπεζες για την εκταμίευση 25 εκατ. ευρώ.
Νέο γύρο διαβουλεύσεων για τη σωτηρία της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι και η διοίκηση της εταιρίας. Η Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία κινδυνεύει να οδηγηθεί σε λουκέτο, εάν μέχρι τέλος Μαΐου δεν δοθεί το «πράσινο φως» από τις τράπεζες για την εκταμίευση 25 εκατ. ευρώ.

Τον κίνδυνο αυτό επεσήμανε σε δηλώσεις ο πρόεδρος του σωματείου της μονάδας των Κλωστηρίων Γ΄, που εδρεύει στη Νάουσα, Ηλίας Χαρίσης, ύστερα από την ενημέρωση που έγινε στην Αθήνα από τον νέο πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου, κ. Ιωάννη Μουσουλίδη. Το πρόβλημα επικεντρώνεται στο γεγονός ότι ενώ δόθηκαν οι εγγυήσεις από το ελληνικό δημόσιο στις τράπεζες, ωστόσο τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν έχουν απαντήσει ακόμα, γεγονός που δημιουργεί έντονη ανησυχία σε διοίκηση και εργαζόμενους.

Τέλος Μαΐου λήγει η προθεσμία ρύθμισης που έκανε η εταιρία με το ΙΚΑ και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν καθόλου κεφάλαια κίνησης καθιστά τη θέση της εταιρίας ιδιαίτερα δύσκολη. Ο κ. Χαρίσης υποστηρίζει ότι αν και υπάρχουν οι διαβεβαιώσεις  από την πολιτεία ότι δόθηκαν οι εγγυήσεις στις τράπεζες και είναι πιθανόν να δοθεί θετική απάντηση. Το συγκεκριμένο πρόβλημα  το έχει ξαναβιώσει η συγκεκριμένη εταιρία και οδηγεί στο ζενίθ την αγωνία των εργαζομένων για το μέλλον τους. Χθες οι εργαζόμενοι είχαν επαφές για το όλο θέμα με αξιωματούχους της κυβέρνησης.

ZENITH