Skip to main content

Αγωνία Παπακωνσταντίνου για τους ημιυπαίθριους

Μια μεγάλη ανάσα στα έσοδα υπολογίζουν ότι θα πάρουν στο υπουργείο Οικονομικών με την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων από τον ερχόμενο Ιούλιο.
Μια μεγάλη ανάσα στα έσοδα υπολογίζουν ότι θα πάρουν στο υπουργείο Οικονομικών με την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων από τον ερχόμενο Ιούλιο. Σε λιγότερο από 20 μέρες, οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να αρχίσουν σιγά - σιγά να περνούν από τις εφορίες και να πληρώνουν το σχετικό αντίτιμο, γεγονός το οποίο αναμένεται ότι θα δώσει νέα πνοή στο μέτωπο που δοκιμάζεται περισσότερο από όλα, αυτό των εσόδων.

Ήδη, η μαύρη τρύπα, η οποία έχει δημιουργηθεί στο πρώτο 5μηνο, υπολογίζεται στα 700 εκατ. ευρώ και συνεχώς διευρύνεται, αντί να μικραίνει. Στο υπουργείο Οικονομικών υπολογίζουν ότι από το κεφάλαιο «ημιυπαίθριοι» θα αντλήσουν περί το 1 δισ. ευρώ ή και κάτι παραπάνω, γεγονός που σημαίνει ότι και το χάντικαπ θα καλυφθεί και μια καλή ανάσα στην προσπάθεια να επιτευχθεί ο ετήσιος στόχος θα δοθεί.

Το μεγάλο ερωτηματικό βεβαίως είναι αν και κατά πόσο οι ιδιοκτήτες ημιυπαίθριων χώρων θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα του δημοσίου και δεν θα στρέψουν την πλάτη τους, όπως έκαναν πολλές φορές στο παρελθόν. Μόνο που σε αυτό το ερώτημα κανείς δεν μπορεί να δώσει απάντηση εκ των προτέρων. Οπότε η αγωνία στο υπουργείο Οικονομικών θα κορυφώνεται, όσο θα περνάει ο καιρός.

ZENITH