Skip to main content

Αγριεύει η κόντρα Τσίπρα - Στουρνάρα

Τι καταλογίζει ο πρωθυπουργός στον διοικητή της ΤτΕ, τι απαντά ο Γιάννης Στουρνάρας, τι παίζεται στο παρασκήνιο.

Σας είχαμε ενημερώσει εδώ και καιρό για το επίπεδο των σχέσεων ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ), Γιάννη Στουρνάρα. Αφορμή είχε σταθεί μια συνάντηση των δύο αντρών, αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στη Λευκωσία. Τελικώς, εκείνη η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με μερικές ώρες καθυστέρηση, όπως θα θυμούνται όσοι παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις, μέσα σε ένα κλίμα έντασης και αντεγκλήσεων.

Μολονότι έχουν πέρασε αρκετές μέρες από τότε, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η Voria.gr, η πλευρά του Μαξίμου εξακολουθεί να θεωρεί ότι η ΤτΕ δεν κάνει ό,τι μπορεί για να εξασφαλίσει ρευστότητα η χώρα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι συντάσσεται περισσότερο με τους δανειστές, παρά με την ελληνική κυβέρνηση, στην προσπάθεια που γίνεται. Από την πλευρά της, η κεντρική τράπεζα απαντά ότι για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει προηγουμένως η κυβέρνηση να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα με τους εταίρους της. Αλλιώς πώς θα βοηθήσει, για παράδειγμα, στο υπουργείο Οικονομικών και τον ΟΔΔΗΧ να διασφαλίσουν περισσότερα δανεικά, αφού οι δανειστές μας θεωρούν ότι δεν ικανοποιούνται βασικά τους αιτήματα.

Οι σχέσεις έντασης είναι τόσο δύσκολες, που κάποιοι επιμένουν ότι ο κ. Τσίπρας, κάποια στιγμή, όταν η κατάσταση βελτιωθεί θα επιδιώξει να αποπέμψει τον κ. Στουρνάρα από τη θέση του. Ηδη, οι πρώτες βολιδοσκοπήσεις επί του θέματος, όπως πληροφορείται η Voria.gr, έχουν γίνει...

ZENITH