Skip to main content

Άγριο ξεφωνητό στην Τούμπα, επίθεση σε Κωνσταντινίδη

Περίπου 300 οπαδοί του ΠΑΟΚ βρέθηκαν στην Τούμπα και επιτέθηκαν φραστικά σε παίκτες, μέλη του προπονητικού επιτελείου και της διοίκησης.
Επεισοδιακή ήταν η επιστροφή της αποστολής του ΠΑΟΚ από το Ηράκλειο στη Θεσσαλονίκη, μετά τη ντροπιαστική ήττα με 3-1 από τον ΟΦΗ των χιλίων προβλημάτων. 
 
Παρά το γεγονός πως στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» δεν συνέβη το παραμικρό περίπου 300 οπαδοί του συλλόγου βρέθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας, όπου επιτέθηκαν φραστικά σε παίκτες, μέλη του προπονητικού επιτελείου και της διοίκησης.  
 
Έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες και τα συνθήματα κατά πάντων, ενώ μέσα στον πανικό ο Ρόμπερτ Μακ διαπίστωσε ότι είχε παραβιαστεί το αυτοκίνητό του και είχε κλαπεί το πορτοφόλι του, αλλά τελικά το περιστατικό ήταν άσχετο με τα επεισόδια.
 
Απορημένοι κοιτούσαν όσα συνέβαιναν οι δύο νέοι ποδοσφαιριστές του συλλόγου, Κριστιάν Νομπόα και Ρικάρντο Κόστα, με τον τιμ μάνατζερ του «Δικεφάλου», Παντελή Κωνσταντινίδη, να έρχεται σε σύγκρουση με οπαδούς στην προσπάθεια του να προστατέψει τους παίκτες. 
 
Λεκτική επίθεση δέχθηκε και ο βοηθός του Άγγελου Αναστασιάδη, Κώστας Λαγωνίδης, με τους «ασπρόμαυρους» οπαδούς να ζητούν να εμφανιστεί ο Ζήσης Βρύζας. «Πού είναι ο Βρύζας; Γιατί έστειλαν εσένα, εμείς αυτόν θέλουμε», έλεγαν χαρακτηριστικά στον Παντελή Κωνσταντινίδη. 
 
Όταν έκαναν την εμφάνισή τους οι Παναγιώτης Γλύκος και Γιώργος Κατσικάς τα ειρωνικά συνθήματα τύπου «να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές» δονούσαν την ατμόσφαιρα. 
 
Αξίζει να αναφερθεί πως το τσάρτερ με το οποίο επέστρεψε ο ΠΑΟΚ από το Ηράκλειο «πάρκαρε» σε ένα υπόστεγο του αεροδρομίου κι από εκεί επιβιβάστηκαν τα μέλη της ομάδας απευθείας στο πούλμαν χωρίς να βγουν από την κύρια είσοδο για το φόβο επεισοδίων.
 
Το πούλμαν στην πορεία του μέχρι το γήπεδο της Τούμπας συνόδευαν τρία περιπολικά και μια κλούβα της αστυνομίας, ενώ υπήρχαν δυνάμεις και στο χώρο του γηπέδου.
 
Αυτό που αξίζει να αναφέρουμε είναι πως ο μεγαλομέτοχος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδης, ζήτησε σύσκεψη για αργά το βράδυ στο «Μakedonia Palace».

ZENITH