Skip to main content

Άγριος καβγάς Βενιζέλου - Γεννηματά

Μύλος το ΠΑΣΟΚ για τον τρόπο εκλογής νέου προέδρου. Παραιτήσου τώρα είπε στον Βενιζέλο η Φώφη - Δεν θα σε αφήσω να φέρεις πίσω τον Παπανδρέου, απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώφη Γεννηματά κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τον τρόπο που θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του κόμματος. 

Συγκεκριμένα, η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη συνεδρίαση, ζήτησε η εκλογή του νέου προέδρου να γίνει από την βάση, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να απαντά πως όλα πρέπει να ξεκαθαριστούν στο Συνέδριο.

«Το έχω πει, η εκλογή θα συζητηθεί στο Συνέδριο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, με την κ. Γεννηματά να επιμένει, λέγοντας το ΠΑΣΟΚ οδηγείται στην καταστροφή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αντέδρασε και απείλησε με παραίτηση. «Εάν θέλεις να φύγεις, κάντο τώρα ώστε να προχωρήσουμε τις διαδικασίες» φέρεται να σχολίασε η κ. Γεννηματά.

«Να δω μετά ποιος θα υπερασπίζεται τη χώρα. Δεν θα σε αφήσω να φέρεις πίσω τον Γιώργο Παπανδρέου και τους κολλητούς του» της απάντησε ο κ. Βενιζέλος, με την ίδια να επιμένει και να λέει με τη σειρά της πως «θα παραιτηθώ εγώ».

Πυροσβεστικά λειτούργησε ο Κώστας Σκανδαλίδης ο οποίος είπε «είμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο υπαρξιακό δίλημμα. Εάν έχει νόημα και προοπτική το ΠΑΣΟΚ... Να βάλουμε πρώτα την πολιτική και μετά τα πρόσωπα. Να μπει πρώτα η δομή και διαδικασίες και μετά η εκλογή του προέδρου...».

 

ZENITH