Skip to main content

Άγχος και αγωνία για το ευρώ

Μια ανάσα από το να σπάσει και πάλι, προς τα κάτω, το όριο του 1,24 βρίσκεται η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο.Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα παρά τις δηλώσεις στήριξής του εξακολουθεί να λειτουργεί υπο
Μια ανάσα από το να σπάσει και πάλι, προς τα κάτω, το όριο του 1,24 βρίσκεται η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο. Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα παρά τις δηλώσεις στήριξής του εξακολουθεί να λειτουργεί υποτιμητικά έναντι του αμερικανικού και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι, αν δεν κατορθώσει να πείσει τις αγορές σύντομα για το μέλλον και τις προοπτικές του, τότε θα χάσει και το «στοίχημα» συνολικά.

Στις χρηματιστηριακές αγορές, το κλίμα σήμερα είναι θετικό, καθώς αποτιμώνται ανάλογα και τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup. Στην Αθήνα, ο γενικός δείκτης κινείται σταθεροποιητικά.

Με ενδιαφέρον αναμένονται, τέλος, τα αποτελέσματα του EcoFin, το οποίο είναι προγραμματισμένο για αργότερα σήμερα και το οποίο θα αναλωθεί με την κατάσταση των οικονομιών και τις δυνατότητες αντιμετώπισης της εν εξελίξει ύφεσης.

ZENITH