Skip to main content

Αir Serbia: Ανάπτυξη στο δίκτυο πτήσεων με παράλληλη κερδοφορία

Η Air Serbia, ο εθνικός αερομεταφορέας της Σερβικής Δημοκρατίας, πέτυχε καθαρά κέρδη το 2014, πύκνωσε τις διεθνείς πτήσεις της, ενώ προσέλαβε 400 εργαζομένους.

Η Air Serbia, ο εθνικός αερομεταφορέας της Σερβικής Δημοκρατίας, ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2014, πρώτο χρόνο πλήρους λειτουργίας της εταιρείας.

O σερβικός αερομεταφορέας παρουσίασε  καθαρά κέρδη 2,7 εκατ ευρώ για το 2014, ενώ τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν 87%, σε 262 εκατ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν την έντονη αύξηση που είχε η εταιρεία σε  αριθμό επιβατών και cargo. Συγκεκριμένα, το 2014, με την Air Serbia πέταξαν 2,3 εκατ. επιβάτες, μια αύξηση ύψους 68% συγκριτικά με το 2013.

Ο κ. Ντάνε Κοντιτς (Dane Kondić), διευθύνων σύμβουλος της Air Serbia, δήλωσε: «Αυτά τα αποτελέσματα είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα, επιβεβαιώνοντας την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής μας. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που υλοποιήσαμε τους στόχους μας, επιτυγχάνοντας δυναμική ανάπτυξη και τη δημιουργία του κορυφαίου περιφερειακού αερομεταφορέα όντας μια εμπορικά βιώσιμη και κερδοφόρα επιχείρηση, ενώ ταυτόχρονα μέλημα μας είναι να γίνουμε η κινητήρια δύναμη για την οικονομική ανάπτυξη της Σερβίας».

Η Air Serbia πέτυχε βελτίωση των υπηρεσιών, μεγαλύτερη ακρίβεια ( σε σχέση με  Jat) στις αφίξεις και αναχωρήσεις στο διεθνές αερολιμένα Nikola Tesla του Βελιγραδίου, που σε μέσο όρο φτάνει το 78%.

H ανάπτυξη της Air Serbia έκανε περισσότερες από 400 προσλήψεις μέσα στο 2014 ενω πάνω από 1900 άτομα εργάζονται στην εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εργάζονται στις θυγατρικές Air Serbia Catering και Air Serbia Υπηρεσίες Εδάφους.

Η Air Serbia μπήκε το φθινόπωρο του 2013 στην αγορά, κάνοντας μία δυναμική εκκίνηση με την αγορά δέκα αεροσκαφών Airbus νέας γενιάς τα οποία προστέθηκαν στο στόλο της, παρέχοντας μεγαλύτερη αξιοπιστία και μειώνοντας τα κόστη λειτουργίας.
 
Κατά τη διάρκεια του 2014, το δίκτυο απευθείας πτήσεων της Air Serbia επεκτάθηκε σε 40 προορισμούς σε 30 χώρες, με τελευταία την προσθήκη πτήσεων προς το Ζάγκρεμπ τον περασμένο Δεκέμβριο, αποκαθιστώντας τη σύνδεση μεταξύ Ζάγκρεμπ και Βελιγραδίου για πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια. Η αεροπορική εταιρεία επίσης αύξησε τον αριθμό των προορισμών που εξυπηρετούνται με πτήσεις κοινού κώδικα σε 35.

ZENITH