Skip to main content

Αισιοδοξία Προβόπουλου για επιστροφή στην ανάπτυξη

Αισιόδοξος ότι τα δημοσιονομικά μέτρα που λαμβάνονται στο πλαίσιο του πακέτου στήριξης των ΕΕ-ΔΝΤ θα βοηθήσουν τη χώρα να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης εμφανίστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδα
Αισιόδοξος ότι τα δημοσιονομικά μέτρα που λαμβάνονται στο πλαίσιο του πακέτου στήριξης των ΕΕ-ΔΝΤ θα βοηθήσουν τη χώρα να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης και να επιτύχει τη διατηρησιμότητα των δημοσιονομικών της εμφανίστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ), Γιώργος Προβόπουλος.

«Το πακέτο στήριξης που συμφωνήθηκε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Κομισιόν/ΕΚΤ/ΔΝΤ παρέχει στην κυβέρνηση μία μοναδική ευκαιρία για προσαρμογή της οικονομίας», τόνισε ο κ. Προβόπουλος σε ομιλία του σε οικονομικό συνέδριο.

Δήλωσε, επίσης, βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα μέτρα που είναι απαραίτητα για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και τη διασφάλιση της διατηρησιμότητας των δημοσιονομικών.

«Θα χρειαστεί, ωστόσο, κάποιο διάστημα για πειστούν οι αγορές για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να επιτύχει τους στόχους της», ανέφερε.

ZENITH