Skip to main content

Αισιοδοξία στην κυβέρνηση για το τεστ του Ιουνίου

Τέλη του μηνός θα συνταχθεί, τελικώς, η δεύτερη απολογιστική έκθεση της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Τέλη του μηνός θα συνταχθεί, τελικώς, η δεύτερη απολογιστική έκθεση της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Το κείμενό της, όμως, κρίνεται ότι θα έχει πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα, σε σχέση με το προηγούμενο κι αυτό γιατί θα είναι το πρώτο μετά την ψήφιση του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψε η κυβέρνηση για τη σωτηρία της χώρας.

Γι΄αυτό κι εκτιμάται ότι οι ελεγκτές, θα είναι ενδεχομένως πιο ελαστικοί, σε σχέση με τις απολογιστικές εκθέσεις που θα ακολουθήσουν. Στο οικονομικό επιτελείο θεωρούν ότι το γεγονός πως τα έσοδα - έστω και με το τρικ του παγώματος των επιστροφών του ΦΠΑ - διατηρούνται κοντά στον ετήσιο στόχο, θα παίξει έναν ευνοϊκό ρόλο, όπως επίσης θετικό θα είναι και το γεγονός ότι μέχρι τότε το νομοσχέδιο του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου θα έχει προωθηθεί κι ενδεχομένως θα έχει ψηφισθεί στη Βουλή. Κατά συνέπεια, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, «θα περάσουμε αυτές τις εξετάσεις».

Τα δύσκολα θα ξεκινήσουν από τον επόμενο έλεγχο, του Σεπτεμβρίου και βεβαίως από εκείνον του Δεκεμβρίου, που αναμένεται ότι θα είναι και ο κρισιμότερος, γιατί θα είναι και ο δυσκολότερος. Ο λόγος; Όπως διαμορφώνονται οι εξελίξεις, είναι πολύ πιθανό να ...κοπούμε.

ZENITH