Skip to main content

Αισιόδοξος για τα stress tests ο Ρεν

Την πεποίθησή του ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα δείξουν αντοχή στα stress tests εξέφρασε ο Ευρωπαίος επίτροπος, συμπληρώνοντας ότι η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στ
Την πεποίθησή του ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα δείξουν αντοχή στα stress tests εξέφρασε από τις Βρυξέλλες όπου συνεδριάζει το Ecofin ο Ευρωπαίος επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν, συμπληρώνοντας ότι οι δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στον τραπεζικό κλάδο.

«Είναι οπωσδήποτε προς όφελος όλων των τραπεζών να υπάρξει πλήρης δημοσίευση των αποτελεσμάτων των stress tests. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στον τραπεζικό κλάδο», σημείωσε ο κ. Ρεν.

«Ταυτόχρονα τα κράτη μέλη πρέπει να έχουν προετοιμάσει χρηματοοικονομικά εργαλεία σε εθνικό επίπεδο σε περίπτωση που υπάρξουν περιοχές αδυναμίας στον τραπεζικό κλάδο. Ωστόσο, είμαι σίγουρος ότι συνολικά ο πανευρωπαϊκός κλάδος θα δείξει αντοχή σε αυτά τα stress tests», κατέληξε.

ZENITH