Skip to main content

Αισιόδοξος ο επικεφαλής του κλιμακίου

Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τους όρους που προβλέπει το σχέδιο διάσωσής της, εκφράζει σε συνέντευξή του ο κοινοτικός αξιωματούχος ο οποίος ηγήθηκε του κλιμακίου που διαπραγματεύθηκε
Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τους όρους που προβλέπει το σχέδιο διάσωσής της, εκφράζει σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα «De Tijd» ο Βέλγος κοινοτικός αξιωματούχος ο οποίος ηγήθηκε του κλιμακίου που διαπραγματεύθηκε τις τελευταίες εβδομάδες με την ελληνική κυβέρνηση, Σερβάς Ντερόζ.

«Μπορεί να είμαι λίγο υποκειμενικός, αλλά πιστεύω ότι πρόκειται για ένα πολύ εύρωστο πρόγραμμα», λέει ο Σερβάς Ντερόζ, Νο 2 της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Θεμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος δεν είναι ωστόσο ικανοποιημένος από το γεγονός ότι οι χρηματαγορές δεν δείχνουν εμπιστοσύνη στο σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας: «Αν χάσει κανείς πολύ γρήγορα την αξιοπιστία του, χρειάζεται χρόνια για να την ανακτήσει. Την περίοδο που η Ελλάδα χρειάστηκε να προσφύγει στις αγορές επικρατούσε νευρικότητα».

«Είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τα κριτήρια και θα τα πάει ακόμα καλύτερα», προσθέτει ο Ντερόζ και υπογραμμίζει πως το σχέδιο «είναι κοινωνικά δίκαιο, υπήρξε μέριμνα για τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους και το μεγαλύτερο τίμημα καλούνται να καταβάλουν οι υψηλόμισθοι».

«Ακόμη η ελληνική κυβέρνηση είναι η ιδιοκτήτρια, τρόπον τινά, του προγράμματος. Αυτοί πήραν τις αποφάσεις ενώ εμείς κάναμε τις διαπραγματεύσεις», συμπληρώνει.

ZENITH