Skip to main content

Αιτία πολέμου τα σενάρια πώλησης

Αιτία πολέμου χαρακτηρίζει η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ την ενδεχόμενη πώληση μονάδων της Επιχείρησης. Ζητά από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο.
Αιτία πολέμου χαρακτηρίζει η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ την ενδεχόμενη πώληση μονάδων της Επιχείρησης και ζητεί από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο. «Η κυβέρνηση να σταματήσει κάθε είδους διαρροές από κυβερνητικές πηγές και μη», τόνισε ο γγ Κώστας Κατσαρός.

Όπως υπογράμμισε, η πληθώρα των δημοσιευμάτων τις τελευταίες ημέρες για το θέμα της πώλησης του 40% των λιγνιτικών και του 40% των Υδροηλεκτρικών Μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες έχει δημιουργήσει ιδιαίτερη αναστάτωση και ανησυχία στους εργαζόμενους.

Το ζήτημα της απελευθέρωσης ενέργειας σε επίπεδο Μονάδων Παραγωγής είναι ξεκάθαρο και συναρτάται με τη γενικότερη ωρίμανση της Αγοράς και τη σοβαρότητα των επενδυτών, υπογράμμισε.

«Σε καμιά περίπτωση η ΔΕΗ δεν εμπόδισε, αλλά αντίθετα επεδίωξε τον ανταγωνισμό με ίσους όρους. Οι ιδιώτες είναι αυτοί που δεν επένδυσαν σε ικανοποιητικό βαθμό. Παρ’ όλα αυτά, ήδη με τις Θερμικές Μονάδες, που έχουν κατασκευαστεί από ιδιώτες, με τα Μικρά Υδροηλεκτρικά, τις ΑΠΕ κοντεύουμε στο 20% της ενεργειακής πίτας και με τους υπάρχοντες ρυθμούς σύντομα θα φτάσουμε στο όριο της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας κατά την ΕΕ», πρόσθεσε ο κ. Κατσαρός.

ZENITH