Skip to main content

Αιχμές Λαδόπουλου για την αξιοπιστία του «Καλλικράτη»

Ίδια κριτήρια για τις συνενώσεις των δήμων της Θεσσαλονίκης με της Αθήνας ζήτησε ο δήμαρχος Νεάπολης, Ναθαναήλ Λαδόπουλος, ο οποίος αφήνει αιχμές σχετικά με την αξιοπιστία του νομοσχεδίου.
Ίδια κριτήρια για τις συνενώσεις των δήμων της Θεσσαλονίκης με της Αθήνας ζήτησε ο δήμαρχος Νεάπολης, Ναθαναήλ Λαδόπουλος, σε συνέντευξη Tύπου που παραχώρησε με θέμα την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει λογική εξήγηση για την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών να αλλάξουν τα δεδομένα για το δήμο Νεάπολης και τελικά να ενωθεί με τους δήμους Συκεών, Άγιου Παύλου και Πεύκων.

«Ο δήμος Νεάπολης ζητά να μάθει τι μεσολάβησε μέσα σε 15 ημέρες και ενώ το αρχικό σχέδιο του «Καλλικράτη» άφηνε αυτόνομο τον δήμο μας, τώρα ξαφνικά αυτό άλλαξε. Εμείς ζητάμε την απαρέγκλιτη τήρηση των κριτηρίων που ισχύουν για την Αθήνα, προκειμένου να είναι αξιόπιστο το νομοσχέδιο», υπογράμμισε ο δήμαρχος Νεαπόλεως.

Ερωτηθείς για το πώς αντέδρασαν οι υπόλοιποι δήμαρχοι, ο κ. Λαδόπουλος δήλωσε ότι δεν έχει μιλήσει με κανέναν δήμαρχο ή δημοτικό σύμβουλό και δεσμεύτηκε ότι δεν θα συζητήσει το νομοσχέδιο μέχρι την ημέρα που θα καθοριστούν οι διαδικασίες. Μάλιστα, αναφορικά με τη διεκδίκηση του χρίσματος και δημοσιεύματα που φέρουν τον κ. Λαδόπουλο να θέτει υποψηφιότητα με διαφορετική παράταξη, ο δήμαρχος Νεάπολης είπε χαρακτηριστικά: «Όλοι γνωρίζετε την πολιτική μου ταυτότητα και αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει, καθώς δεν μου ταιριάζει άλλο κόμμα. Βάση της πολιτικής μου ταυτότητας θα περιμένω τις αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ και τις διαδικασίες και αν πληρώ τις προϋποθέσεις τότε θα διεκδικήσω το χρίσμα».

Μάλιστα, την αλλαγή του «Καλλικράτη» καταδίκασε και η μείζονος αντιπολίτευση με τον επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για την Νεάπολη», Γ. Καρακουλάκη, να  χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο αναξιόπιστο. «Το 80% των πολιτών μας θέλουν το δήμο μας να μείνει αυτόνομος και νιώθει αδικημένος, ωστόσο, αν έπρεπε να συνενωθούμε με κάποιον δήμο, θα έπρεπε να είναι της Πολίχνης, καθώς υπάρχουν κοινά συμφέροντα, όπως για παράδειγμα τα στρατόπεδα», σημείωσε ο κ. Καρακουλάκης.

Οι δημότες της Νεάπολης έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στην πλατεία Ειρήνης στις 7.30 μ.μ., διεκδικώντας την τήρηση ενιαίων κριτηρίων σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

ZENITH