Skip to main content

Αιχμές Λαμπρόπουλου κατά Σαμαρά για την έδρα της Καλαμάτας

Ηλεκτρισμένο είναι το κλίμα στην Καλαμάτα, ύστερα από την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να καταλάβει τη βουλευτική έδρα στη Μεσσηνία, αφήνοντας έτσι “έξω” τον Γιάννη Λαμπρόπουλο, ο οποίος βγήκε πρώτος σε

Ηλεκτρισμένο είναι το κλίμα στην Καλαμάτα, ύστερα από την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να καταλάβει την βουλευτική έδρα στη Μεσσηνία, αφήνοντας έτσι “έξω” τον πρώην υφυπουργό Γιάννη Λαμπρόπουλο, ο οποίος βγήκε πρώτος σε σταυρούς (19.641 ψήφους).

Ο κ. Λαμπρόπουλος εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση, εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του με αιχμές προς τον κ. Σαμαρά, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζει.

“Με την παράταξη συρρικνωμένη, όσο ποτέ στην ιστορία της, εσείς μου δώσατε είκοσι χιλιάδες ψήφους και με φέρατε πρώτο στο Νομό και σε όλη την Πελοπόννησο.
Εσείς με στείλατε με ισχυρή βούληση, να σας εκπροσωπήσω στην Βουλή”, ανέφερε ο κ. Λαμπρόπουλος και συνέχισε:

“Όμως η παράταξη στην Μεσσηνία δεν θα έχει τον εκπρόσωπό σας. Ο δικός σας άνθρωπος, που έδινε μάχες, που στήριξε τη Μεσσηνία, που αγωνιζόταν για τα προβλήματά της, δεν θα είναι στη Βουλή, παρά τη θέλησή σας.(...) Στην Βουλή η Μεσσηνία θα εκπροσωπείται από τέσσερις κυβερνητικούς βουλευτές της Αριστεράς και δεν θα υπάρχει ο βουλευτής της φιλελεύθερης παράταξης να ελέγχει την κυβέρνηση, να κάνει ερωτήσεις, να ενδιαφέρεται για τον Νομό, να τρέχει και να αγωνίζεται για τα προβλήματά σας, να είναι παρών στα γεγονότα, στις εορτές, στις εκδηλώσεις.Δεν θα υπάρχει αντιπολίτευση στο Νομό. Πρωτάκουστο!”

Ανακοίνωση εκφράζοντας αλληλεγγύη προς τον πρώην υφυπουργό εξέδωσε και ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.

“Οφείλω να ενώσω τη φωνή μου μ’ όλους αυτούς που ζητούν ο Γιάννης Λαμπρόπουλος να συνεχίσει να εκπροσωπεί τη Μεσσηνία ως βουλευτής της στο Κοινοβούλιο”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Μεσσηνίας και πρόσθεσε:

“Η Μεσσηνία δεν μπορεί να μείνει χωρίς φιλελεύθερη εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο, αφού ο τ. Πρωθυπουργός έχει σοβαρά θεσμικά καθήκοντα ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Η συμμετοχή του Γιάννη Λαμπρόπουλου στο Κοινοβούλιο είναι θέμα που συνδέεται με την παρουσία, την προβολή και τα συμφέροντα της Μεσσηνίας σε κεντρικό επίπεδο και γι’ αυτό πρέπει να υποστηριχθεί σθεναρά απ’ όλους, όσοι έχουν ρόλο και λόγο σ’ αυτόν τον τόπο”.

ZENITH