Skip to main content

Άκερμαν: Αμφίβολη η παγκόσμια ανάκαμψη

Ο διοικητής της Deutsche Bank προειδοποίησε για τους κινδύνους λόγω της κρίσης, σημειώνοντας ότι «η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας παραμένει ευάλωτη σε κραδασμούς».
Ο διοικητής της Deutsche Bank AG, Γιόζεφ Ακερμαν, προειδοποίησε για τους κινδύνους που υπάρχουν για την παγκόσμια οικονομία από την κρίση του δημόσιου χρέους της Ευρώπης και την ύφεση, σημειώνοντας ότι «η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας παραμένει ευάλωτη σε κραδασμούς».

Όπως τόνισε ο κ. Άκερμαν κατά την διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης της τράπεζας στη Φρανκφούρτη, «οι επιπτώσεις από την χρηματοοικονομική κρίση μπορεί να είναι ακόμη αισθητές.Υπάρχουν νέα προβλήματα για να αντιμετωπιστούν, ιδιαίτερα όσο αφορά στα δημόσια οικονομικά καθώς και στη σταθερότητα του νομίσματός μας».

Παράλληλα, ο διοικητής της D.B υπερασπίστηκε τον ρόλο στις χρηματοοικονομικές αγορές των επενδυτών που προχωρούν σε ανοικτές πωλήσεις (short selling), οι οποίοι τέθηκαν στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών και κυβερνήσεων για τον ρόλο-κλειδί που έπαιξαν στην κρίση του δημόσιου χρέους και για το ότι υπονόμευσαν το ευρώ.

«Είναι σημαντικό να βρεθεί η σωστή ισορροπία όσον αφορά στο ρυθμιστικό πλαίσιο. Ένα υπερβολικά αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο για τις τράπεζες και τις αγορές θα θέσει περιορισμούς στης επιδόσεις τους και θα βλάψει σε τελική ανάλυση την οικονομία και την κοινωνία», ανέφερε.

Τέλος, επανέλαβε τον στόχο της τράπεζας για προ φόρων κέρδη δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ το 2011, τα οποία να προέρχονται κυρίως από τις δραστηριότητες της τράπεζας στον τομέα επενδυτικής τραπεζικής και στην Ασία, ενώ έκανε έκκληση για τερματισμό του πολέμου μεταξύ κυβερνήσεων και αγορών.

ZENITH