Skip to main content

Ακόμη δύο σχολεία κλειστά λόγο της νέας γρίπης.

Πληθαίνουν τα σχολικά συγκροτήματα που βάζουν «λουκέτο» λόγο της νέας γρίπης .Στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος και στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ιδρυμα Αθηνών, παρουσιάστηκαν 11 επιβεβαιωμένα κρού
Πληθαίνουν τα σχολικά συγκροτήματα που βάζουν «λουκέτο» λόγο της νέας γρίπης .
Σύμφωνα με το έγγραφο του ΕΚΕΠΥ που εστάλη στο Νομάρχη Αθηνών, στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος παρουσιάστηκαν 6 επιβεβαιωμένα κρούσματα με τον ιό της γρίπης Α(Η1Ν1), ενώ απουσιάζουν 53 μαθητές με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής.

Στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών, παρουσιάστηκαν πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα με τον ιό της γρίπης Α(Η1Ν1), ενώ 42 μαθητές απουσιάζουν με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής.

Μετά τα τελευταία 11 επιβεβαιωμένα κρούσματα στους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων, αποφασίστηκε να σταματήσει η λειτουργία των κολεγίων για τις επόμενες επτά ημέρες  .

Προηγήθηκε το κλείσιμο άλλων δύο σχολείων της Αττικής . Στις 11 χθες το βράδυ ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός αποφάσισε το κλείσιμο του λυκείου Μελισσίων και του 4ου λυκείου Χαϊδαρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Νομαρχίας Αθηνών, ο νομάρχης Γιάννης Σγουρός αποφάσισε το κλείσιμο των δύο λυκείων ύστερα από έγγραφο που πήρε στις 10 χθες το βράδυ από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

Σύμφωνα με το έγγραφο, στο Λύκειο Μελισσίων παρουσιάστηκαν άλλα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα με τον ιό της γρίπης Α(Η1Ν1) στη Β τάξη Λυκείου, ενώ από την Α τάξη Λυκείου, σήμερα απουσίαζαν 7 μαθητές που ανέφεραν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής.

Επίσης, στο 4ο Λύκειο Χαϊδαρίου παρουσιάστηκαν άλλα 2 επιβεβαιωμένα κρούσματα με τον ιό της γρίπης Α(Η1Ν1) σε εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ απουσίαζαν 15 μαθητές που ανέφεραν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής.

Σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της συνεδρίασης, ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος αναφερόμενος στο κλείσιμο σχολείων και στα κρούσματα νέας γρίπης σεαυτά, ο κ. Αβραμόπουλος είπε, ότι αυτό που συνέβη τις τελευταίες ημέρεςήταν μια άσκηση για το υπουργείο και τις Αρχές γενικότερα, από τηνοποία αποδείχθηκε η αποτελεσματικότητα αλλά και η επιτυχημένη δράσηόταν το πρόβλημα της νέας γρίπης εμφανίστηκε στα σχολεία.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας, αναφέρεται ότι αφού τοΕΚΕΠΥ και το ΚΕΕΛΠΝΟ εκτίμησαν την κατάσταση, στο λύκειο Μελισσίων καιστο 4ο λύκειο Χαϊδαρίου και έχουν πλέον επιβεβαιωμένα κρούσματα τουνέου ιού, εισηγήθηκαν στο νομάρχη Αθηνών βάσει του επιχειρησιακούπρωτοκόλλου, το κλείσιμο όλων των τάξεων και των δύο λυκείων για επτάημέρες.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας, αλλάδιαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, καθώςακολουθούνται αυστηρά οι οδηγίες που έχουν δοθεί από τον ΠαγκόσμιοΟργανισμό Υγείας.

ZENITH