Skip to main content

Ακόμη ψάχνονται στο ΠΑΣΟΚ για τον υποψήφιο δήμαρχο

Την ώρα που στο γαλάζιο στρατόπεδο η υποψηφιότητα του εκλεκτού για το δημαρχιακό θώκο έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Ιούλιο, στο ΠΑΣΟΚ ακόμη ψάχνονται. Τόσο τα στελέχη του κόμματος, όσο και οι υποψήφιοι
της Χρύσας Κυριακού

Την ώρα που στο γαλάζιο στρατόπεδο η υποψηφιότητα του εκλεκτού για το δημαρχιακό θώκο έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Ιούλιο, στο ΠΑΣΟΚ ακόμη ψάχνονται… Τόσο τα στελέχη του κόμματος, όσο και οι υποψήφιοι… υποψήφιοι δήμαρχοι, που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για το χρίσμα, περιμένουν την άνοδο για μια ακόμη φορά του γραμματέα του κόμματος, Σ. Ξυνίδη, προκειμένου να ανοίξει τα χαρτιά του για την τελική επιλογή του κόμματος.

Περίπου δυόμισι μήνες πριν από την αναμέτρηση του Νοεμβρίου οι υποψηφιότητες έχουν ήδη ξεπεράσει τις δέκα. Κώστας Γκιουλέκας, Γιάννης Μπουτάρης, Νίκος Ευθυμιάδης, Στέλιος Παπαθεμελής, Σωτήρης Ζαργιανόπουλος, Σάκης Τζακόπουλος, Βασίλης Παπαγεωργίου, Τάσος Τζήκας, Φώτης Μπίμπασης, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, Κώστας Μαργαρίτης έχουν ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά τους.

Στη ΝΔ

Ο Κ. Γκιουλέκας, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον κεντρικό δήμο της πόλης από τον περασμένο μήνα, έχει ξεκινήσει και επίσημα την προεκλογική του εκστρατεία. Ο υποψήφιος δήμαρχος βρίσκεται σε συνομιλίες και το αργότερο στις αρχές του ερχόμενου μήνα θα ανακοινώσει τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του.

Στο ΠΑΣΟΚ

Και ενώ ο Κ. Γκιουλέκας καταρτίζει ψηφοδέλτιο, στο κυβερνών κόμμα τα πράγματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει και δεν αναμένεται να ξεκαθαρίσουν πριν την έλευση του Γ. Παπανδρέου στην πόλη μας για τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Πολλοί είναι αυτοί που κάνουν λόγο για στήριξη στο πρόσωπο του Γιάννη Μπουτάρη, ωστόσο τίποτα δεν είναι σίγουρο. Και όσο το ΠΑΣΟΚ καθυστερεί να ανακοινώσει τον εκλεκτό του, η παραφιλολογία δίνει και παίρνει. Ονόματα όπως αυτά του Σπ. Βούγια, Ε. Καϊλή άρχισαν να ακούγονται ξανά, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει ακόμη και το όνομα γνωστού εισαγγελικού λειτουργού. 

Οι «επίσημες» υποψηφιότητες

Η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του πρώην προέδρου του ΣΒΒΕ Νίκου Ευθυμιάδη, που ζητεί στήριξη από το ΠΑΣΟΚ, η υποψηφιότητα του προέδρου της «Δημοκρατικής Αναγέννησης», πρώην υπουργού Στέλιου Παπαθεμελή, η υποψηφιότητα του δημοτικού συμβούλου της παράταξης του ΠΑΣΟΚ στον δήμο, Μπάμπη Μπαρμπουνάκη, που ζητεί στήριξη από το ΠΑΣΟΚ και η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του πρώην προέδρου του ΤΕΕ Σάκη Τζακόπουλου, είναι οι υποψηφιότητες που έχουν ανακοινωθεί επίσημα. Ενώ υπάρχουν και οι υποψηφιότητες του επικεφαλής της ΜΚΟ «Ελληνική Πολιτιστική Δράση», Κωνσταντίνου Μαργαρίτη και του Τάσου Τζήκα, ο οποίος δηλώνει διαθέσιμος.

ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ

Το ΚΚΕ, πρώτο από όλα τα κόμματα, ανακοίνωσε τον υποψήφο του για το δήμο, που δεν είναι άλλος από τον γραμματέα του ΕΚΘ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, Σωτήρη Ζαριανόπουλο. Ο ΛΑΟΣ εξετάζει την πιθανότητα να θέσει υποψήφιο τον βουλευτή Κυριάκο Βελόπουλο, ενώ ο κ.Καρατζαφέρης έχει δηλώσει ότι το κόμμα του θα στήριζε ενδεχόμενη υποψηφιότητα του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Μπακατσέλου.

Αύριο συνεδριάζει η διαπαραταξιακή

Αύριο συνεδριάζει εκ νέου η διαπαραταξιακή επιτροπή, στην τελευταία συνεδρίαση της οποίας κατατέθηκαν και συζητήθηκαν τρεις υποψηφιότητες: του επιχειρηματία Τάσου Τζήκα που εκπροσωπεί την κίνηση Θεσσαλονίκη - Δημιουργική Πόλη, του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πρασίνων και εκπροσώπου της παράταξης Οικολογία- Αλληλεγγύη, Μιχάλη Τρεμόπουλου και του επικεφαλής της παράταξης Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας και δημοτικού συμβούλου, Τριαντάφυλλου Μηταφίδη. Μάλιστα το τοπικό ΠΑΣΟΚ, το οποίο συμμετέχει μέσω της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη - Πρωταγωνίστρια, δεν είναι σίγουρο ότι θα υποστηρίξει τελικά τον κοινό υποψήφιο που αναμένεται να αναδείξει η επιτροπή. Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει και ο γραμματέας της Ν.Ε. Πόλης Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπαστεργίου, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι τον τελευταίο λόγο για τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης τον έχει ο πρόεδρος του κόμματος. Ενώ, σήμερα συνεδριάζει και η Ομάδα Αυτοδιοικητικής Παρέμβασης του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης προκειμένου να καθοριστεί η στάση που θα τηρηθεί ενόψει των αποφάσεων της διαπαραταξιακής.

ZENITH