Skip to main content

Ακραία δύσκολη η φάση της οικονομίας, λέει ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ

Η οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών διέρχεται μία χρονική φάση «ακραία δύσκολη», εκτίμησε σήμερα μιλώντας στην Ουάσινγκτον ο υπουργός των Οικονομικών.
Η οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών διέρχεται μία χρονική φάση «ακραία δύσκολη», εκτίμησε σήμερα μιλώντας στην Ουάσινγκτον ο υπουργός των Οικονομικών, Τίμοθι Γκάϊτνερ.

«Η οικονομία μας διέρχεται μία ακραία δύσκολη χρονική φάση. Εκατομμύρια συμπολιτών μας αναζητούν μια θέση εργασίας, υποφέρουν από τη βαθιά ύφεση», επεσήμανε ο αξιωματούχος, που επρόκειτο να καταθέσει ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής για θέματα οικονομικά, βεβαίως, στο πλαίσιο της εξέλιξης της κρίσης της οικονομίας μετά το 2008. «Οι επιπτώσεις απ΄ αυτήν την κρίση θα είναι μακρόχρονες», συμπλήρωσε.

Στενοί συνεργάτες του υπουργού ανέφεραν ότι στην κατάθεσή του ο κ. Γκάϊτνερ θα επεσήμαινε ότι «στο χρονικό διάστημα από το θέρος του 2008 και μετά, η ομοσπονδιακή οικονομία σημείωσε πολλή πρόοδο».

Ο κ. Γκάϊτνερ θα διευκρίνιζε ακόμα, όπως πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές, ότι το κρατικό πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας, των περίπου 700 δισ. δολαρίων, πρόκειται να λήξει, όπως έχει αναγγελθεί, την 3η Οκτωβρίου φέτος. Τα 386 δισ. δολάρια έχουν αναλωθεί από το συνολικό ποσό, θα ανέφερε στην κατάθεσή του ο αξιωματούχος, ανέφεραν οι στενοί συνεργάτες του.

ZENITH