Skip to main content

Άκρως καλοκαιρινή η φετινή πρωτοχρονιάτικη έξοδος

Σύμμαχος των εκδρομέων είναι ο καιρός, καθώς η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει σε ορισμένες περιοχές στους 23 βαθμούς Κελσίου. Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών.
Κορυφώνεται σήμερα, Πέμπτη, η έξοδος όσων επέλεξαν να υποδεχθούν τη νέα δεκαετία μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Σύμμαχος των εκδρομέων είναι ο καιρός, καθώς η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει σε ορισμένες περιοχές στους 23 βαθμούς Κελσίου. Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών.

Συγκεκριμένα, για σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, προβλέπεται σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Στην Αττική το θερμόμετρο θα φτάσει στους 21 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλονίκη στους 17 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα στους 20 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη στους 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο το θερμόμετρο θα αγγίζει τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Έκτακτα μέτρα

Για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων ισχύουν μέχρι ανήμερα των Φώτων τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας.

Στο πλαίσιο αυτό, απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου για το ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών από τις 4 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Επιπλέον, ιδιαίτερα έντονη θα είναι η παρουσία της τροχαίας στα εθνικά οδικά δίκτυα, καθώς προβλέπεται να υπάρχει περιπολικό ή μοτοσικλέτα της αστυνομίας ανά 20 έως 30 χιλιόμετρα.

Οι υπηρεσίες της τροχαίας συνιστούν την προσοχή των οδηγών που θα κινηθούν από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα, εξαιτίας του προβλήματος πτώση των βράχων στην περιοχή των Τεμπών, αλλά και των χρονικών καθυστερήσεων που προκαλούνται από την εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Η κυκλοφορία των φορτηγών εκτρέπεται από τα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα προς τον κόμβο της Παναγιάς στην Εγνατία Οδό, ενώ η κυκλοφορία των ΙΧ οχημάτων εκτρέπεται μέσω Αγιάς, στην παραλιακή οδό του νομού Λάρισας.

Παράλληλα, τόσο ΙΧ όσο και φορτηγά αυτοκίνητα κινούνται μέσω της Ελασσόνας, αυξάνοντας τον όγκο κίνησης των οχημάτων στο περιορισμένο οδικό δίκτυο της περιοχής.

Μία άλλη εναλλακτική οδική λύση, είναι η κίνηση των οχημάτων από Δομοκό προς Καρδίτσα και Τρίκαλα, με τελική έξοδο στον κόμβο της Παναγιάς, στην Εγνατία Οδό.

ZENITH