Skip to main content

«Άκυρο» στα ελληνικά ομόλογα από Pimco

Τη δυσπιστία της Pimco σχετικά με τη δυνατότητα της Ελλάδας να εκτελέσει τις πληρωμές της μακροπρόθεσμα, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος του fund ομολόγων, υπογραμμίζοντας ότι η εταιρεία δεν θα αγοράσε
Τη δυσπιστία της Pimco σχετικά με τη δυνατότητα της Ελλάδας να εκτελέσει τις πληρωμές της μακροπρόθεσμα, παρά το ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος του fund ομολόγων, Μοχάμεντ Ελ-Εριάν, υπογραμμίζοντας ότι η εταιρεία δεν θα αγοράσει ομόλογα της ελληνικής κυβέρνησης.

«Η αγορά δείχνει πως η Ελλάδα αντιμετωπίζει προβλήματα αναχρηματοδότησης αλλά και προκλήσεις χρεοκοπίας. Βάσει όσων γνωρίζουμε έως τώρα, δεν θα γινόμασταν αγοραστής. Η συμφωνία της Κυριακής για παροχή δανείων 30 δισ. ευρώ στην Ελλάδα από την Ευρωζώνη λύνει τα βραχυπρόθεσμα προβλήματα ρευστότητας, δεν γιατρεύει ωστόσο την κρίση θεμελιωδών της Ελλάδας», τονίζει ο κ. Ελ-Εριάν.

Κατά τον ίδιο ο ενθουσιασμός των ευρωπαϊκών χωρών να παράσχουν συνολική βοήθεια καταστέλλεται από το ιστορικό υπερκατανάλωσης της Ελλάδας, την ανησυχία ηθικών κινδύνων, αλλά και την ευρύτερη απουσία διάθεσης της ΕΕ να στηρίξει τα πακέτα διάσωσης. Εκτιμά, δε, ότι το κόστος δανεισμού που προβλέπεται από τη συμφωνία είναι υψηλό για την Ελλάδα.

«Είμαστε πολύ επιφυλακτικοί απέναντι στην Ελλάδα, τηρούμε στάση αναμονής και θα θέλαμε να δούμε μεγαλύτερα αποτελέσματα στη δημοσιονομική προσαρμογή», καταλήγει.

ZENITH