Skip to main content

Αλήθειες και ψέμματα για τις διαπραγματεύσεις

Τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών βρίσκονται στην Αθήνα, τα στελέχη τους ξεκίνησαν τις εργασίες τους, ωστόσο από την κυβέρνηση εξακολουθούν να κάνουν λόγο για «μεμονωμένες» κινήσεις.

Τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών βρίσκονται στην Αθήνα, τα στελέχη τους ξεκίνησαν τις εργασίες τους, ωστόσο από την κυβέρνηση εξακολουθούν να κάνουν λόγο για «μεμονωμένες» κινήσεις, οι οποίες, σε καμία περίπτωση, δεν ανατρέπουν τον βασικό κανόνα: «τρόικα τέλος».

Ούτως ή άλλως, διερευνητικές συζητήσεις είναι αυτές που γίνονται τις τελευταίες ώρες μεταξύ των δανειστών και της ελληνικής αντιπροσωπείας τόσο στις Βρυξέλλες, όσο και στην οδό Ακαδημίας. σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Στο σημείο αυτό, ωστόσο, θα πρέπει να γίνουν δύο παρατηρήσεις:

1)   Το πραγματικό «στρατηγείο» της διαπραγμάτευσης βρίσκεται εγκατεστημένο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έστω και αν οι δανειστές έρχονται στην χώρα μας «σπαστά». Δηλαδή, δύο τώρα τώρα και ένας αργότερα ή ένας τώρα και δύο μετά...
2)   Επίσης, άλλαξε ο επικεφαλής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας στις Βρυξέλλες. Ο «άνθρωπος» του Γ. Βαρουφάκη, δηλαδή του υπουργού Οικονομικών και εν προκειμένω ο κ. Ν. Θεοχαράκης, αντικατέστησε τον Γ. Χουλαριαράκη, ο οποίος είναι «άνθρωπος» του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, δηλαδή του κ. Γ. Δραγασάκη.

Το συμπέρασμα; Το κλίμα στις διαπραγματεύσεις με τους τροικανούς, αλλά και μεταξύ μελών της κυβέρνησης είναι μάλλον κακό. Το χειρότερο είναι ότι αυτό σημειώνεται στη χειρότερη δυνατή συγκυρία για την χώρα. 

ZENITH