Skip to main content

Αλήθειες και ψέμματα για το κρούσμα της ΕΘΕΛ

Το πρώτο κρούσμα αδυναμίας τακτοποίησης, στην ώρα τους, των πληρωμών μισθοδοσίας κι επιδομάτων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα σημειώθηκε σήμερα στην ΕΘΕΛ.
Το πρώτο κρούσμα αδυναμίας τακτοποίησης, στην ώρα τους, των πληρωμών μισθοδοσίας κι επιδομάτων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα σημειώθηκε σήμερα στην ΕΘΕΛ. Οι οδηγοί των λεωφορείων, αντιδρώντας, έβαλαν χειρόφρενο στην κυκλοφορία τους, από το πρωί, προειδοποιώντας ότι θα τα ξαναβγάλουν στην κυκλοφορία μόνο όταν πιστωθούν οι λογαριασμοί τους.

Από το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνεται ότι η όποια καθυστέρηση σημειώθηκε εξαιτίας της εμπλοκής που προκάλεσε η προχθεσινή 24ωρη απεργία. Από την πλευρά των εργαζομένων, όμως, ανταπαντάται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που μια απεργία συμπίπτει με την ημερομηνία καταβολής των μισθών τους κι ανησυχούν, αλλά από την κυβέρνηση επιμένουν ότι η καθυστέρηση είναι μερικών ωρών κι απλώς γίνεται πολύ κακό για το τίποτα.

Στην πραγματικότητα, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Συγκεκριμένα, μετά από το κρούσμα της ΕΘΕΛ, γίνεται ξεκάθαρο ότι οι φορείς και οι εταιρίες του ευρύτερου δημοσίου δύσκολα θα βρίσκουν ρευστό, μέσω δανεισμού ή οποιουδήποτε άλλου τρόπου, από εδώ και στο εξής, οπότε καλά θα κάνουν οι διοικήσεις τους να λαμβάνουν τα μέτρα τους. Από την άλλη πλευρά, όντως, το θέμα της ΕΘΕΛ είναι πρόσκαιρο κι ως τέτοιο ξεπερνιέται. Το καμπανάκι, ωστόσο, χτύπησε...

ZENITH