Skip to main content

Αλλαγές στα δρομολόγια τρένων προς Ελλάδα ανακοινώνει η Βουλγαρία

Αναγγελία για αλλαγές στα δρομολόγια των διεθνών τραίνων προς Ελλάδα έκανε σήμερα ο δημόσιος οργανισμός σιδηροδρόμων της Βουλγαρίας
Αναγγελία για αλλαγές στα δρομολόγια των διεθνών τραίνων προς Ελλάδα έκανε σήμερα ο δημόσιος οργανισμός σιδηροδρόμων της Βουλγαρίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, λόγω της απεργίας στην Ελλάδα την Πέμπτη, το διεθνές τρένο «Ρουμανία», από το Βουκουρέστι μέχρι τη Θεσσαλονίκη, θα έχει την Σόφια τελικό σταθμό άφιξης και αναχώρησης αύριο, 19 και μεθαύριο, 20 Μαΐου.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις δεν θα λάβουν μέρος οι εργαζόμενοι στους τρεις σταθμούς ελέγχου στα σύνορα Ελλάδας - Βουλγαρίας, αναφέρει ο επιτετραμμένος γενικός πρόξενος της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη Λατσεζάρ Ιβανόφ.

Σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Φόκους», ο Βούλγαρος αξιωματούχος επικαλείται διαβεβαιώσεις των προϊσταμένων των συνοριακών σταθμών Προμαχώνα, Εξοχής και Ορμένιου, ότι οι συνοριακές δίοδοι δεν πρόκειται να κλείσουν εξαιτίας της απεργίας.

Ο Βούλγαρος αξιωματούχος συνέστησε στους Βούλγαρους που επισκέπτονται την Ελλάδα την ημέρα της απεργίας να αποφεύγουν άμεσες επαφές με διαδηλωτές σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν μπλόκα στους δρόμους, παρόμοια με εκείνα που είχαν στηθεί στη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων των Ελλήνων αγροτών στις αρχές της χρονιάς.

«Τα αστυνομικά όργανα (της Ελλάδας) στην περιοχή συνήθως αντιδρούν άμεσα, αποτρέποντας το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ ξένων ταξιδιωτών και Ελλήνων απεργών», προσθέτει ο κ. Ιβανόφ σε δηλώσεις του στο πρακτορείο «Φόκους».

Ο σταθμός «Ορμένιο» δεν θα λειτουργεί την Πέμπτη μέχρι τις τέσσερις το απόγευμα, ως συνέπεια του μπλόκου που έχουν αναγγείλει κάτοικοι τριών παραμεθόριων δήμων του νομού Έβρου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συγχώνευση των δήμων τους με αυτόν της Ορεστιάδας, στο πλαίσιο του Σχεδίου «Καλλικράτη», γράφει το βουλγάρικο πρακτορείο σε άλλο ρεπορτάζ, επικαλούμενο δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο.

ZENITH