Skip to main content

Αλλαγές στην κορυφή της ηγεσίας του ΔΝΤ ανακοίνωσε η Λαγκάρντ

Η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ πρότεινε το διορισμό της Κάρλα Γκράσσο στη θέση της αναπληρωτρίας Γενικής Διευθύντριας και εκτελεστικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ πρότεινε σήμερα Τετάρτη το διορισμό της Κάρλα Γκράσσο στη θέση της αναπληρωτρίας Γενικής Διευθύντριας και εκτελεστικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Όπως μεταδίδει το in.gr, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΝΤ, η θέση της εκτελεστικής διευθύντριας που καταλαμβάνει η Γκράσσο είναι νέα στο ΔΝΤ και δημιουργήθηκε για να αναβαθμίσει την εσωτερική επιχειρησιακή και διοικητική διαχείριση του Ταμείου στο επίπεδο αριστείας που απαιτεί ο ρόλος και οι αρμοδιότητες του οργανισμού.

«Πραγματοποιήσαμε μια εκτενή παγκόσμια έρευνα για αυτή τη νέα και σημαντική θέση στο ΔΝΤ. Είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι έχουμε βρει μια καταπληκτική μάνατζερ και μια ηγέτη ως μέρος της ομάδας μας» είπε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Η Κάρλα Γκράσσο, η οποία φέρει διπλή ιθαγένεια, της Βραζιλίας και της Ιταλίας, θα αναλάβει τα καθήκοντά της στο Ταμείο στις 2 Φεβρουαρίου. Η Γκράσσο είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην οικονομική πολιτική και καθηγήτρια διεθνούς οικονομίας.

Στο νέο ρόλο της θα επιβλέπει όλες τις διοικητικές λειτουργίες του Ταμείου. Θα συντονίζει τον προϋπολογισμό, τους ανθρώπινους πόρους, την τεχνολογία, τις γενικές υπηρεσίες και το εσωτερικό έλεγχο, προκειμένου να διασφαλιστεί η αποδοτική, αποτελεσματική και ολοκληρωμένη διαχείριση των λειτουργιών αυτών. Θα επιβλέπει επίσης την ενίσχυση της κατάρτισης των εργαζομένων στο ΔΝΤ.

Η Γκράσσο για 14 χρόνια εργάστηκε στη Vale SA, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξόρυξης στον κόσμο, ως αντιπρόεδρος Ανθρώπινου Δυναμικού, ενώ πριν το 2001 είχε υπηρετήσει ως γραμματέας της υπηρεσίας κοινωνικών ασφαλίσεων της Βραζιλίας, αλλά και ως σύμβουλος για την Παγκόσμια Τράπεζα.
Παράλληλα, το ΔΝΤ ανακοίνωσε σήμερα πως ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Ταμείου Ναογιούκι Σινοχάρα, γνωστοποίησε στη Κριστίν Λαγκάρντ την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τον οργανισμό μετά τις 28 Φεβρουαρίου.και να επιστρέψει στην Ιαπωνία. Ο Σινοχάρα εντάχθηκε στο Ταμείο το Μάρτιο του 2010 στο αποκορύφωμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και συνέβαλε στην ανασυγκρότηση των οικονομικών πόρων του ΔΝΤ.

ZENITH