Skip to main content

Αλλαγή ελληνικής «φρουράς» στην έδρα του ΔΝΤ

Αλλαγή φρουράς σε μια από τις πλέον κρίσιμες περιόδους για την εγχώρια οικονομία πραγματοποιείται τις επόμενες ώρες στην εκπροσώπηση της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Αλλαγή φρουράς σε μια από τις πλέον κρίσιμες περιόδους για την εγχώρια οικονομία πραγματοποιείται τις επόμενες ώρες στην εκπροσώπηση της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Οι πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι ο έως σήμερα εκπρόσωπος της Ελλάδας, Τάκης Ρουμελιώτης, φεύγει από την Ουάσιγκτον, καθώς λήγει η θητεία του και η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει άμεσα για τον αντικαταστάτη του.

Το πρόβλημα δεν έγκειται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν υποψήφιοι, αλλά στο γεγονός ότι ο κ. Ρουμελιώτης, όλο το προηγούμενο διάστημα, είχε καλλιεργήσει εξαιρετικές σχέσεις με κορυφαία στελέχη του ΔΝΤ και είχε βοηθήσει σημαντικά στο να λειανθούν κάποιες επικίνδυνες «άκρες», που υπήρχαν αρχικά στους κόλπους του Ταμείου σχετικά με την αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος.

Και τώρα, που «το νερό δείχνει να μπαίνει στο αυλάκι», έρχεται η λήξη της θητείας του, για να ανατρέψει τους σχεδιασμούς της Αθήνας, η οποία θα πρέπει να βρει τον τρόπο για να πιάσει το νήμα από εκεί που θα κοπεί με την αποχώρηση Ρουμελιώτη από την αμερικανική πρωτεύουσα.

ZENITH