Skip to main content

Αλλαγή κλίματος για την Ελλάδα στο εξωτερικό

Αργά αλλά σταθερά το κλίμα για την ελληνική οικονομία στις διεθνείς αγορές βελτιώνεται. Κι αυτό μπορεί κανείς να το διαπιστώσει ρίχνοντας μια απλή ματιά στις αναλύσεις των ξένων οίκων και στα τηλεγραφ
Αργά αλλά σταθερά το κλίμα για την ελληνική οικονομία στις διεθνείς αγορές βελτιώνονται. Κι αυτό μπορεί κανείς να το διαπιστώσει ρίχνοντας μια απλή ματιά στις αναλύσεις των ξένων οίκων και στα τηλεγραφήματα των διεθνών πρακτορείων.

«Εξακολουθούμε να ανησυχούμε λίγο για τη μεσοπρόθεσμη προοπτική [της ελληνικής οικονομίας], καθώς η κυβέρνηση στηρίζεται στην πρόβλεψη για επιστροφή σε τροχιά ανάπτυξης το 2012, η οποία ίσως αποδειχθεί αισιόδοξη δεδομένης της κλίμακας της δημοσιονομικής προσαρμογής που βρίσκεται σε εξέλιξη» δήλωσε σήμερα το πρωί στο Bloomberg ο Μπεν Μέι, οικονομολόγος της Capital Economics Ltd στο Λονδίνο.

Μέχρι πριν λίγες εβδομάδες, η ανησυχία ήταν σαφώς μεγάλη, ενώ πλέον είναι σαφές ότι έχει αλλάξει level. «Δρομολογούν τις διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται», σχολιάζει για την Ελλάδα  το ίδιο το πρακτορείο, το οποίο είχε ασκήσει σκληρή κριτική κατά το παρελθόν για την ασκούμενη οικονομική πολιτική στη χώρα μας.

Πάντως, σύμφωνα με τους αναλυτές του Bloomberg, η Ελλάδα θα πάρει τελικώς τη δεύτερη δόση του δανείου, ενώ τώρα προσοχή εστιάζεται στην τρίτη και κρισιμότερη των δόσεων.

ZENITH