Skip to main content

Αλλαγή πορεία της χώρας, ευνομία και ανάπτυξη υποσχέθηκε ο νέος Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρ

Ενωτικό το πρώτο μήνυμα του νέου Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου. Ευχαρίστησε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που εμπιστεύτηκαν το ΠΑΣΟΚ.
Ενωτικό μήνυμα προς τον ελληνικό λαό  για αλλαγή πορείας της χώρας έστειλε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου στην πρώτη του δήλωση μετά τον εκλογικό θρίαμβο του Κινήματος, που αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας. Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε όλους τους Έλληνες «να ενώσουμε τις δυνάμεις μας». Πάμε παρότρυνε δυο φορές τον ελληνικό λαό, καθώς το «πάμε» ήταν και το σλόγκαν του προεκλογικού του αγώνα. Ο νέος πρωθυπουργός ευχαρίστησε «όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που μας εμπιστεύτηκαν, όλους τους φίλους και τους συνεργάτες που πάλεψαν σε αυτό τον ωραίο αγώνα για να φέρουμε ξανά την ελπίδα και το χαμόγελο στα πρόσωπα των πολιτών».

Ο κ. Παπανδρέου παραδέχθηκε ότι είναι μεγάλη η  ευθύνη που αναλαμβάνει το κόμμα του για να αλλάξει πορεία η χώρα και να γίνει μια χώρα ευνομίας , δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς και ανάπτυξης. Σε αυτή την πορεία κάλεσε όλους τους Έλληνες να ενώσουν τις δυνάμεις τους.  Ζήτησε από τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να ενώσουν τις δυνάμεις τους . Και αυτό γιατί όπως είπε « μας εμπνέουν υψηλές   αξίες και οι αγώνες και με αυτές τι αξίες μπορούμε να ενώσουμε τον ελληνικό λαό. Πάμε», κατέληξε.

Μετά ακολούθησαν οι δηλώσεις στο Ζάπειο Μέγαρο. Στο μεταξύ πολλοί ηγέτες από τη διεθνή κοινότητα μετέφεραν τηλεφωνικά στον κ. Παπανδρέου τα συγχαρητήρια τους για την εκλογική νίκη και την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας. Μεταξύ των ηγετών προεξέχουσα θέση έχει ο Αμερικανός Πρόεδρος κ. Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Παπανδρέου.

Την Τρίτη αναμένεται η ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου και την Τετάρτη αναμένεται να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση.

ZENITH