Skip to main content

Αλλαγή στάσης υπέρ της Ελλάδας από τη Βιέννη

Αλλάζει στάση απέναντι στην παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα η Αυστρία, με τον καγκελάριο της χώρας να εγκαταλείπει το άρμα της Γερμανίας και να τάσσεται υπέρ της παροχής βοήθειας στην Ελλάδα.
Αλλάζει στάση απέναντι στην παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα η Αυστρία, με τον καγκελάριο της χώρας, Άλφρεντ Γκουζενμπάουρερ, να εγκαταλείπει το άρμα της Γερμανίας και να τάσσεται υπέρ της παροχήςβοήθειας στην Ελλάδα, καθώς, όπως είπε, «το θέμα δεν έχει να κάνει με τηχώρα μας, αλλά με το ίδιο το ευρώ».

Φόβους ότι ενδεχόμενη αποτυχία διάσωσης και χρεωκοπία της Ελλάδας θα προκαλέσει «ντόμινο» στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Γιόζεφ Πρελ.

Ο κ. Πρελ υπογράμμισε πως η βοήθεια προς την Αθήνα πρέπει να δοθεί με τη μορφή εγγυήσεων για το ελληνικό χρέος από άλλες χώρες-μέλη και όχι με διμερή δάνεια. «Πάντα υποστήριζα την πιθανότητα παροχής εγγυήσεων, επειδή αυτή είναι η καλύτερη λύση. Παρόλα΄ αυτά, αν αρχίσει να γίνεται λόγος για απευθείας βοήθεια, τότε θα πρέπει να το συζητήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ZENITH