Skip to main content

Άλλαξαν την Ελλάδα, τελικά προς το…χειρότερο!

«Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου είναι άριστη… μαθήτρια του Δημήτρη Αβραμόπουλου!», μου είπε κορυφαίος γαλάζιος γιατρός της Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια να εξηγήσει την οκτάμηνη απραξία της στο Υπουρ
Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr


«Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου είναι άριστη… μαθήτρια του Δημήτρη Αβραμόπουλου!», μου είπε κορυφαίος γαλάζιος γιατρός της Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια να εξηγήσει την οκτάμηνη απραξία της στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης! Μάλιστα επανέλαβε τη θέση της ΝΔ (χθεσινή δήλωση Σαλμά) ότι το φαγοπότι στις προμήθειες ξεκίνησε με την κατάργηση των διαγωνισμών, πριν από δέκα χρόνια, επί των ημερών του Τσοχατζόπουλου και της Ξενογιαννακοπούλου (γενική γραμματέας του τότε Υπουργείου Εμπορίου συναρμοδίου στις νοσοκομειακές προμήθειες)

Ακριβώς αυτή η επισήμανση, επαναλαμβάνω ενός ΝΔκρατη συνδικαλιστή, εμμέσως κατά του κ. Αβραμόπουλου, με οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα ότι αργά ή γρήγορα ο Σαμαράς θα αναγκασθεί να έρθει αντιμέτωπος με το…δεξί του χέρι, το οποίο υπήρξε επικεφαλής του Υπουργείου υγείας και διατήρησε το απαράδεκτο καθεστώς των απευθείας αναθέσεων που άρχισε το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα πάντα με τη ΝΔ. Άλλωστε ο νυν πρόεδρος του κόμματος έχει ξεκαθαρίσει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν χρωστά σε κανέναν, συμπεριλαμβανόμενου και του φίλου του Δημήτρη, ο οποίος κάποτε είχε δηλώσει -δημοσίως και χωρίς «ντροπές»- ότι ολοκλήρωσε το έργο του στο τομέα της περίθαλψης!

Ο κ. Αβραμόπουλος είχε παραλείψει, τότε, να πει ότι με την ολοκλήρωση του έργου του άφηνε πίσω του…χρέος 6 δισεκατομμυρίων ευρώ! Αν, δε, κάποιος προσθέσει και την οκτάμηνη παρουσία της νυν υπουργού υγείας (οκτάμηνη απραξία κατήγγειλε χθες στη Voria.gr, o αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης) τότε αυτό το χρέος πιθανότατα έχει…ξεφύγει και θα αργήσουμε να το μάθουμε, όπως όλα τα σοβαρά σ΄ αυτή τη χώρα! 

Μοναδική…ελπίδα σοβαρής καταγραφής – χωρίς πολιτικά τερτίπια ή λογιστικά τεχνάσματα – φαίνεται να είναι η σημερινή επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της  Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο γραφείο της κας Ξενογιαννακοπούλου! Ίσως μάθουμε από τους…ξένους τι έχει συμβεί στα ελληνικά νοσοκομεία και σήμερα δεν έχουμε ούτε γάζες! Ίσως μας πουν ποιοι και γιατί πήγαιναν στη Βουλή αποφάσεις δυσβάστακτες για το ελληνικό δημόσιο και…προσοδοφόρες για τα λεγόμενα «πιράνχας». Ίσως φανούμε τυχεροί και καταλάβουμε – χωρίς εξεταστικές κι άλλες  φανφάρες – τις ευθύνες όλων όσων ήθελαν, ντεμέκ, να αλλάξουν την Ελλάδα, τελικά, όπως αποδείχθηκε προς το…χειρότερο!

ZENITH