Skip to main content

Αλλάζει ρότα το «Zenith»

Αλλαγή σχεδίων πλεύσης για το «Zenith», καθώς λόγω της 24ώρης απεργίας της ΠΝΟ το κρουαζιερόπλοιο δεν θα φθάσει τελικά τη Δευτέρα στον Πειραιά, αλλά θα καταπλεύσει στη Μάλτα.
Αλλαγή σχεδίων πλεύσης για το «Zenith», καθώς, με απόφαση της πλοιοκτήτριας εταιρείας και λόγω της 24ώρης απεργίας της ΠΝΟ, το κρουαζιερόπλοιο δεν θα φθάσει τελικά τη Δευτέρα στο πειραϊκό λιμάνι, αλλά θα καταπλεύσει στη Μάλτα.

Την ίδια στιγμή, αναβρασμός κυριαρχεί στον Πειραιά, με τον εμπορικό κόσμο της πόλης να διαμαρτύρεται, καθώς –όπως τονίζει, πλήττεται έντονα από τις συνεχείς απεργίες της ΠΝΟ.

Την έντονη ανησυχία της εκφράζει, με επιστολή της προς την ΥΠΟΙΑΝ και τον ΥΠΠΟΤ, και η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ), σημειώνοντας ότι η απεργία «για ακόμη μία φορά θα έχει ως θύμα την ελληνική κρουαζιέρα και την εικόνα του ελληνικού τουρισμού».

Ειδικότερα, όπως σημειώνει η Ομοσπονδία, «θύματα» αυτή τη φορά των κινητοποιήσεων θα είναι τα κρουαζιερόπλοια AQUA MARINE και PERLA, τα οποία είναι προγραμματισμένα να αναχωρήσουν από τον Περαιά στις 11 το πρωί της Δευτέρας.

Δηλαδή, προσθέτει η ΓΕΠΟΕΤ, «θα υποχρεώσουν τους 1.700 επιβάτες-τουρίστες να παραμείνουν εγκλωβισμένοι-φυλακισμένοι στον Πειραιά για 20 ώρες (στις 6 το πρωί της Τρίτης), ως τιμωρία γιατί προτίμησαν την Ελλάδα για να κάνουν τις διακοπές τους».

Υπενθυμίζεται ότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία απεργεί λόγω της απόφασης της κυβέρνησης για άρση του καμποτάζ και με βασικό αίτημα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των Ελλήνων ναυτικών.

ΝΔ: Αδρανής και άβουλη η κυβέρνηση

«Για μια ακόμα φορά, η Κυβέρνηση δεν μπορεί να εξασφαλίσει την τήρηση του νόμου και της τάξης», σχολίασε εκ μέρους της ΝΔ η αρμόδια τομεάρχης Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή την αλλαγή σχεδίων πλεύσης του Zenith, λόγω της απεργίας της ΠΝΟ.

«Τη Δευτέρα θα κατέπλεε το κρουαζιερόπλοιο “Zentih” στον Πειραιά. Η χώρα δεν αντέχει άλλο διασυρμό», είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Κεφαλογιάννη πρόσθεσε ακόμη ότι «έχουν περάσει 40 ημέρες από την εξαγγελία του Πρωθυπουργού για άρση του καμποτάζ. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει τίποτα».

«Η κυβέρνηση εμφανίζεται αδρανής και άβουλη να αντιμετωπίσει το ζήτημα. Ο τουρισμός κρουαζιέρας κλονίζεται και κάποιοι ονειρεύονται πατέντες για “καμποτάζ με καμουφλάζ”», κατέληξε.

ZENITH