Skip to main content

Αλλάζει στάση η κυβέρνηση στο θέμα της ΔΕΗ

Προσπάθεια να ρίξει τους τόνους στο μέτωπο της ενέργειας και της απελευθέρωσης της οικείας αγοράς κάνει τις τελευταίες ώρες η κυβέρνηση.
Προσπάθεια να ρίξει τους τόνους στο μέτωπο της ενέργειας και της απελευθέρωσης της οικείας αγοράς κάνει τις τελευταίες ώρες η κυβέρνηση.

Από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύθηκε αρμοδίως ότι θα ήταν άκαιρο, ενώ είναι ανοικτό ένα μεγάλο μέτωπο, αυτό με τους ιδιοκτήτες των φορτηγών ΔΧ, να ανοίξει κι ένα άλλο, εξίσου δύσκολο, με ένα επίσης πολύ σκληρό συνδικάτο, όπως είναι αυτό της ΓΕΝΟΠ. Έτσι, μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνει προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε από την απαίτηση της τρόικας να πουληθεί το 40% των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ.

Το θέμα είναι, ωστόσο, αν μπορούν πράγματι να πέσουν οι τόνοι στην πράξη, από την στιγμή που το θέμα άνοιξε και μάλιστα με μάλλον άκομψο τρόπο. Η ΓΕΝΟΠ έχει προειδοποιήσει ότι μια τέτοια ενέργεια θα αποτελούσε αιτία πολέμου που θα βύθιζε στο σκοτάδι όλη τη χώρα. Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι το εννοεί, όμως η τρόικα δεν δείχνει διατεθειμένη να κάνει πίσω ούτε κατ’ ελάχιστον.

Οπότε, το πιθανότερο είναι ότι μέσα στον Αύγουστο ή το αργότερο το Σεπτέμβριο, μια ακόμα εστία απεργιακής φωτιάς θα ξεσπάσει…

Διαβεβαιώσεις Παπακωνσταντίνου στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Διαβεβαιώσεις ότι δεν έχει τεθεί σε πολιτικό επίπεδο από την τρόικα ζήτημα πώλησης μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ σε ιδιώτες, προκειμένου να απελευθερωθεί η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο προεδρείο της ΓΕΝΟΠ, σε συνάντηση που τέλειωσε αργά χθες το βράδυ.

Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, η θέση της κυβέρνησης όπως έχει εκφραστεί και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Πεταλωτή και την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, είναι αρνητική.

Διάψευση από ΔΕΗ σχετικά με άνοιγμα της αγοράς ηλ. ενέργειας

Η διοίκηση της ΔΕΗ διαψεύδει με σημερινή ανακοίνωση «ρητά και κατηγορηματικά» δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία έχει υποβάλει προς την Πολιτεία οποιαδήποτε πρόταση για το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Τελευταία ενημέρωση: 12:15

ZENITH