Skip to main content

Άλλη μία ληστεία σε ταξιτζή διέπραξε το ζευγάρι που συνελήφθη χθες

Σπουδαστές δραματικής σχολής είναι το ζευγάρι που συνελήφθη, το απόγευμα της Δευτέρας, κατηγορούμενο ότι επιχείρησε να ληστέψει οδηγό ταξί, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Σπουδαστές δραματικής σχολής είναι το ζευγάρι που συνελήφθη, το απόγευμα της Δευτέρας, κατηγορούμενο ότι επιχείρησε να ληστέψει οδηγό ταξί, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι δράστες -μία 40χρονη γυναίκα κι ένας 29χρονος άνδρας- διέπραξαν άλλη μία ληστεία σε βάρος ταξιτζή. Επρόκειτο για την επίθεση που σημειώθηκε στις 28 Δεκεμβρίου στην περιοχή της Τούμπας. Μάλιστα, το θύμα εκείνης της ληστείας αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τους δράστες.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις του διευθυντή Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχου Δημήτρη Τσακνάκη, το ζευγάρι επιβιβάστηκε στο ταξί από την περιοχή της Τούμπας με προορισμό το κέντρο της πόλης. Την ώρα που ο οδηγός πληροφορούνταν, μέσω του συστήματος ενδοεπικοινωνίας των αυτοκινητιστών για την τέλεση άλλης ληστείας στην περιοχή του Καλοχωρίου, η γυναίκα έβγαλε ένα όπλο -το οποίο όπως αποδείχθηκε αργότερα ήταν ψεύτικο- ζητώντας τις εισπράξεις του.

Όπως έγινε γνωστό, το θύμα δεν έχασε την ψυχραιμία του, κινήθηκε στο κέντρο του δρόμου, ώστε να αντιληφθούν άλλοι οδηγοί το περιστατικό, και κάπου εκεί οι ληστές άλλαξαν τα σχέδιά τους. Οι δράστες ζήτησαν από τον ταξιτζή να σταματήσει στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Δραγούμη, πλήρωσαν το αντίτιμο της κούρσας και τράπηκαν σε φυγή.

«Ο οδηγός επικοινώνησε άμεσα με την Άμεση Δράση και έπειτα από λίγη ώρα αστυνομικοί της ομάδας «Ζ» τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν στην είσοδο οικοδομής», είπε ο κ. Τσακνάκης.

ZENITH