Skip to main content

Αλληλοκατηγορίες ΚΚΕ-ΛΑΟΣ για τα επεισόδια

Σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΚΚΕ και ΛΑΟΣ προκάλεσαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι έξω από τη Βουλή
Σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΚΚΕ και ΛΑΟΣ προκάλεσαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι έξω από τη Βουλή.

Ο κ. Καρατζαφέρης ισχυρίστηκε ότι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ καλούσαν τους διαδηλωτές «να κάψουν τη Βουλή».

Άμεση ήταν η αντίδραση της Αλέκας Παπαρήγα, η οποία απέρριψε τις αιτιάσεις του κ. Καρατζαφέρης, υποστηρίζοντας πως όταν έφτασε η πορεία του ΠΑΜΕ έξω από τη Βουλή, εκεί ήταν χρυσαυγίτες, «γνωστοί άγνωστοι που από το 1994 είχαν κάψει το Πολυτεχνείο και ήταν εκεί μια ομάδα και έλεγε όντως «να καεί, να καεί η Βουλή».

Η γενική γραμματέας είπε ότι το κόμμα της δεν ψήφισε το Σύνταγμα «και λέμε στο λαό ότι είναι ένα κακό Σύνταγμα και πρέπει να παλέψει για τη δημιουργία αλλαγής αυτού του Συντάγματος».

Αργότερα, η Γ.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της σχετικά με τις σημερινές διαδηλώσεις αλλά και τους τρεις νεκρούς από πυρπόληση με βόμβες μολότωφ της Τράπεζας Μαρφίν, καταδίκασε τα επεισόδια, εξέφρασε τη θλίψη της για τους νεκρούς, αλλά ταυτόχρονα κατήγγειλε «προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, από φουσκωτούς και Χρυσαυγίτες, οι οποίοι, όμως, απωθήθηκαν από τα στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ».

Πρόσθεσε ότι η προβοκάτσια μπήκε και στη Βουλή, όπου ο ΛΑΟΣ με επικεφαλής τον Γιώργο Καρατζαφέρη επιχείρησε όχι μόνο να αξιοποιήσει τα επεισόδια, αλλά ενδεχομένως και να τα περίμενε. Επεσήμανε ότι «ο λαός δεν πρέπει να μπει στο γύψο, πρέπει να συνεχίσει να παλεύει ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία μπορεί και να ενισχυθούν τους επόμενους μήνες, έτσι ώστε να πετύχει ουσιαστικές και δραστικές αλλαγές στο πολιτικό σχηματισμό και στο κοινοβούλιο» και προειδοποίησε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα επέλθει για το λαό παγετώνας.

Χαρακτήρισε «πρωτοφανή» τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και πρόσθεσε ότι η δημοκρατική ομαλότητα είναι στο χέρι του λαού με την άνοδο της ταξικής πάλης, υπογραμμίζοντας ότι «ο λαός θα πρέπει να είναι ο εγγυητής των δημοκρατικών εξελίξεων μέσα από τους αγώνες του». Δεν απέκλεισε τη συμμετοχή του κόμματός της στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών κατά της βίας, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά διευκρίνισε ότι «η σύσκεψη πρέπει να γίνει λαμβάνοντας υπόψη τη λαϊκή συναίνεση και την κοινωνική συνοχή και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται αυτές οι συγκεντρώσεις για να κλείσουν το στόμα του λαού».

Ακόμα, κάλεσε το λαό να ξεμπερδέψει με τη σύγχυση που επιχειρούν να δημιουργήσουν η παρούσα και η προηγούμενη κυβέρνηση αναφορικά με το θέμα του χρέους και να αντιληφθεί ότι «οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι που έχουν χρέος προς το λαό, ο οποίος δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι για τα συμφέροντα των μονοπωλίων και των πιστωτών».

ZENITH