Skip to main content

Άλλος ένας «εμφύλιος» ξέσπασε στην κυβέρνηση

Αφορμή, αυτή τη φορά, στάθηκε η πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς. Ποιοι υπουργοί στηρίζουν τον Παπακωνσταντίνου και ποιοι στέκονται απέναντι.
Έντονη διαμάχη έχει ξεσπάσει στους κόλπους της κυβέρνησης αναφορικά με την προοπτική πώλησης της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Οι πληροφορίες θέλουν μια σειρά από πρωτοκλασάτα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, βουλευτές, αλλά και υπουργούς να εκφράζουν ανοικτά τη δυσαρέσκειά τους για την τακτική που ακολούθησε στο συγκεκριμένο θέμα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνδυασμό με το Μέγαρο Μαξίμου.

Μεταξύ άλλων, την αντίθεσή τους έχουν εκφράσει μέχρι τώρα η υπουργός Οικονομίας κ. Λούκα Κατσέλη και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Δημήτρης Ρέππας, ενώ μάλλον δυσαρεστημένος εμφανίζεται ο υπουργός Αμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και αρκετά ακόμα μέλη του κυβερνητικού σχήματος.

Αντιθέτως, υπέρ της πολιτικής Παπακωνσταντίνου τάσσεται αναφανδόν, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, αλλά και ο υπουργός Επικρατείας κ. Χάρης Παμπούκης, ο οποίος φέρεται να είχε αποφασιστικό λόγο στις εξελίξεις, αλλά τις τελευταίες ώρες, λόγω της δυσαρέσκειας που εκφράζεται φαίνει να αποστασιοποιείται, έστω και μερικώς, μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.  Σε κάθε περίπτωση, μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα έχει ξεκαθαρίσει ποια από τις δύο απόψεις θα είναι αυτή που θα επικρατήσει.

ZENITH