Skip to main content

Άλλος για το νοσοκομείο του… Λοβέρδου;

Το νοσοκομείο που… «ανοιγοκλείνει» στη Θεσσαλονίκη είναι το Παναγία του ΙΚΑ που δεν ανήκει στο Υπουργείο Υγείας και στη Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου, αλλά στο Υπουργείο Εργασίας και στον Ανδρέα Λοβέρδο.
της Μελίνας Καραπαναγιωτιδου
Melkar4@yahoo.gr


Το νοσοκομείο που… «ανοιγοκλείνει» στη Θεσσαλονίκη είναι το Παναγία του ΙΚΑ που δεν ανήκει στο Υπουργείο Υγείας και στη Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου, αλλά στο Υπουργείο Εργασίας και στον Ανδρέα Λοβέρδο. Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν τους τελευταίους μήνες και έχουν αναστατώσει τους εργαζόμενους αλλά και τους ασφαλισμένους του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων στη Βόρεια Ελλάδα, το νοσοκομείο – πάλι - βαίνει προς… κλείσιμο!

Αυτές οι πληροφορίες έφθασαν και στο Υπουργείο, ύστερα από επίσκεψη εκπροσώπων του προσωπικού, αλλά δυστυχώς δεν διαψεύστηκαν κατηγορηματικά, οριστικά και αμετάκλητα! Όπως μας είπαν εργαζόμενοι «Βρήκαν ευκαιρία, η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, ανάμεσά τους και το ΙΚΑ στο οποίο ανήκει το ΠΑΝΑΓΙΑ, δημιουργεί τις καλύτερες  συνθήκες δήθεν για…αναδιάρθρωση του ΕΣΥ με συρρίκνωση και κλείσιμο μονάδων περίθαλψης».

Όπως τόνισε στη Voria.gr o εκπρόσωπος των εργαζομένων και χειρουργός Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης, «Το νοσοκομείο απαξιώνεται, μέρα με τη μέρα, εδώ και πέντε χρόνια, χωρίς να γνωρίζουμε τους λόγους. Σήμερα, λόγω κρίσης το κακό έχει διογκωθεί με αποτέλεσμα να έχουμε μείνει χωρίς αναισθησιολόγους, νοσοκόμους και τραυματιοφορείς». Έτσι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, αναγκάζονται να ψάχνουν σωτηρία στην ιδιωτική περίθαλψη, ενώ την ίδια ώρα τα ενοίκια του ΠΑΝΑΓΙΑ και των υπηρεσιών του* καθώς και οι μισθοί των εργαζόμενων… τρέχουν και επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το ταμείο και το δημόσιο χρέος!

* Το κτίριο του ΠΑΝΑΓΙΑ στοιχίζει πολλά εκατομμύρια, αφού το ΙΚΑ το νοικιάζει από την ιδιοκτήτρια εταιρεία euromedica. Ταυτόχρονα οι υπηρεσίες του νοσοκομείου καταλαμβάνουν άλλα επίσης ενοικιαζόμενα κτίρια, απέναντι από το ΠΑΝΑΓΙΑ, σε μια από τις ακριβότερες περιοχές, στην Αρετσού Καλαμαριάς.

ZENITH