Skip to main content

Αλουμύλ: Εγκρίθηκε η έκδοση ομολογιακού δανείου 120 εκατ. ευρώ

Δύσκολο το α΄ εξάμηνο του 2010 προβλέπει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αλουμύλ κ. Γιώργος Μυλωνάς σε δηλώσεις του στη Voria.gr. Θετικά σημάδια στις παραγγελίες από Δυτική Ευρώπη.
Η έκδοση ομολογιακού δανείου έως  120εκατ. ευρώ και η συγχώνευση δια απορροφήσεως της Αλουνέφ από την Αλουμύλ αποφασίστηκε κατά την έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της εταιρίας στη ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου του Κιλκίς.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Aλουμύλ κ. Γιώργος Μυλωνάς, δήλωσε στη Voria ότι το ομολογιακό δάνειο αφορά στην ενιαία αναχρηματοδότηση των οικονομικών υποχρεώσεων του ομίλου, οι οποίες μέχρι τώρα αντιμετωπίζονταν με  διάφορα δάνεια και ένα ομολογιακό δάνειο.

Εξήγησε ότι οι μέτοχοι ενέκριναν  τη σύναψη της σύμβασης του ομολογιακού δανείου με συνδιοργανωτές την Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς. Το νέο ενιαίο ομολογιακό δάνειο, τόνισε, συνάπτεται με όρους που συμβαδίζουν με τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση του συνολικού δανεισμού της Εταιρίας και του Ομίλου, προκειμένου να στηριχθεί η αύξηση των πωλήσεων που με βεβαιότητα θα ακολουθήσει. Η απόφαση αυτή εγκρίθηκε με ποσοστό 69,92% του συνόλου των μετοχών, ενώ στη συνέλευση παρίστατο το 71,89% των μετόχων.

Ο κ. Μυλωνάς διαβλέπει ότι και το α’ εξάμηνο του 2010 θα είναι δύσκολο, ενώ σημάδια ανάκαμψης  όσον αφορά στις παραγγελίες άρχισαν να διαφαίνονται σε χώρες της δυτικής Ευρώπης, όπως Γαλλία, Γερμανία κλπ. Ο ίδιος ευελπιστεί ότι το 2010 όσον αφορά στα αποτελέσματα θα είναι καλύτερο σε σχέση με την τρέχουσα χρήση, γιατί έχουν γίνει αρκετές διορθωτικές κινήσεις αντιμετώπισης της αρνητικής συγκυρίας. Ο κ. Μυλωνάς υπογραμμίζει μάλιστα ότι ο όμιλος θα δώσει έμφαση στην είσοδό του σε νέες αγορές, όπως στη Βόρεια Αφρική και στο Ιράν, ενώ ήδη έχει αρχίσει να κινείται και η αγορά των ΗΠΑ. Επεσήμανε ότι η επένδυση του Ομίλου στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής μετά από 2 χρόνια στασιμότητας, άρχισε να αποδίδει, καθώς ξεκίνησε την κατασκευή μεγάλων έργων με συστήματα Αλουμύλ στην περιοχή της Νέας Υόρκης. 

Για την απορρόφηση της Αλουνέφ από την Αλουμύλ, είπε ότι εγκρίθηκε η σύμβαση περί κτήσεως μετοχών της πρώτης εταιρίας, οι οποίες αντιστοιχούν σε 0,56% και πλέον ο όμιλος καθίσταται κάτοχος του 100% των μετοχών της θυγατρικής. Η  απόφαση  αυτή εγκρίθηκε με ψήφους 15.393.415 υπέρ, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 69,92% του συνόλου των μετοχών. Ο κ Μυλωνάς διαβλέπει ότι η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί σε περίπου δύο μήνες.

Ο κ. Μυλωνάς εξήγησε ότι το 65% των πωλήσεων της εταιρίας πραγματοποιείται από το εξωτερικό, όπου η Αλουμύλ διαθέτει αρκετές θυγατρικές  εμπορικές και παραγωγικές εταιρίες.  Για την προώθηση των πωλήσεων της στο εξωτερικό , η εμπορική παρουσία  της είναι σε πάνω από 45 χώρες.

ZENITH