Skip to main content

Alpine και Swietelsky: Έργο 85 εκατ. ευρώ για σιδηροδρομικές υποδομές

Οι εταιρίες Alpine και Swietelsky αναλαμβάνουν, έπειτα από την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού, την κατασκευή και τον εκσυγχρονισμό 165 χιλιομέτρων σιδηροδρομικών υποδομών στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη.
Οι εταιρίες Alpine και Swietelsky αναλαμβάνουν, έπειτα από την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού, την κατασκευή και τον εκσυγχρονισμό 165 χιλιομέτρων σιδηροδρομικών υποδομών στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, έργο αξίας 85 εκ. ευρώ.

Σε σχετική ανακοίνωση των εταιριών που «φιλοξενείται» στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Προώθησης Ξένων Επενδύσεων (FIPA), τονίζεται πως τα 65 χλμ. των νέων σιδηροδρομικών γραμμών που θα κατασκευαστούν αφορούν τμήμα στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας και τα 45 χλμ. των σιδηροδρομικών υποδομών που θα εκσυγχρονιστούν, τμήμα στην Κροατομουσουλμανική Ομοσπονδία.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις που διέθεσε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Τα σχετικά συμβόλαια για την έναρξη υλοποίησης του έργου υπεγράφησαν με τις αρχές των δύο οντοτήτων της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ZENITH