Skip to main content

Αλυσίδες για τα ορεινά της Δράμας

Με αλυσίδες κινούνται από το πρωί τα οχήματα στο ορεινό δίκτυο του νομού Δράμας λόγω των πρώτων χιονοπτώσεων της νέας χρονιάς.
Από το πρωί χιονίζει σ’ όλη την Ανατ. Μακεδονία και την Ξάνθη, χωρίς όμως να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Το ύψος του χιονιού, προς το παρόν, δεν ξεπερνά τα 5-6 εκατοστά, όμως οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό ακόμα και μέσα στις πόλεις και ιδιαίτερα στη Δράμα και τις Σέρρες.  Αραιή είναι η χιονόπτωση και στις πόλεις της Καβάλας και της Ξάνθης.

Στα ορεινά του νομού Δράμας, παρότι έχουν τεθεί σε λειτουργία εγκαίρως τα εκχιονιστικά μηχανήματα,  οι οδηγοί χρειάζονται αλυσίδες από το 25ο χλμ του δρόμου Δράμας – Κ. Νευροκοπίου (διασταύρωση Βώλακα) και πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, λόγω παγετού.

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού η θερμοκρασία έχει πέσει στους -5 βαθμούς, ενώ στο Κ. Νευροκόπι κυμαίνεται λίγο κάτω από το 0. Το Χιονοδρομικό Κέντρο είναι ανοικτό για το κοινό, όμως λόγω χαμηλού (ακόμα) ύψους χιονιού οι πίστες είναι εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ. η κακοκαιρία θα παρουσιάσει ύφεση από το απόγευμα και μετά, οπότε αναμένεται να επικρατήσουν νότιοι άνεμοι.

ZENITH