Skip to main content

Αμείλικτοι με τους επίορκους, τονίζει ο Πετσάλνικος

Την ετήσια έκθεση πεπραγμένων για το έτος 2009 παρέδωσε σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής, Φ.Πετσάλνικο, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής.
Την ετήσια έκθεση πεπραγμένων για το έτος 2009 παρέδωσε σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής.

Όπως ανέφερε ο κ. Ρακιντζής, η έκθεση αποτυπώνει πλήρως την παθογένεια που κυριαρχεί στον τομέα της δημόσιας διοίκησης στο ελληνικό κράτος.

Παραλαμβάνοντας την έκθεση ο πρόεδρος της Βουλής, υπογράμμισε ότι στόχος όλων πρέπει να είναι η απόλυτη διαφάνεια παντού, σε ότι αφορά στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, αλλά και στη λειτουργία σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλων των θεσμών. Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθησή του ότι όσοι παραβαίνουν τον όρκο τους καιδημιουργούν προβλήματα θα έρθουν αντιμέτωποι με αμείλικτες αποφάσεις.

Εξήρε ακόμη το ρόλο του θεσμού, τονίζοντας ότι στα χρόνια που λειτουργεί έχει αποδείξει ότι σκοπός του είναι η αντιμετώπιση της διαφθοράς ή της κακής λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης.

ZENITH