Skip to main content

Αμερικανός ΥΠΟΙΚ: Συνεργαστείτε με την Ευρώπη και το ΔΝΤ

Την ανάγκη η Ελλάδα να συνεργαστεί με την Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού, κατά την τηλεφωνική επαφή που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του.

Την ανάγκη η Ελλάδα να συνεργαστεί με την Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού, κατά την τηλεφωνική επαφή που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ προειδοποίησε τον κ. Βαρουφάκη ότι εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία «η Ελλάδα θα περάσει πολύ δύσκολα», τονίζοντας ότι «η αβεβαιότητα δεν είναι καλή για την Ευρώπη».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του αμερικανικού ΥΠΟΙΚ ο Αμερικανός υπουργός κάλεσε όλες τις πλευρές να αφήσουν στην άκρη τις ρητορείες και να επικεντρωθούν στην εξεύρεση μιας ρεαλιστικής πορείας προς τα εμπρός.

«Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ όντως μου είπε ότι η μη συμφωνία θα έκανε ζημιά στην Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι θα προκαλούσε επίσης ζημιά στην Ευρώπη. Συμβουλή και προς τις δύο πλευρές!», ανέφερε στο Twitter ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σχετικά με τη συνομιλία του με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζακ Λιού.

ZENITH