Skip to main content

Άμεσα η βοήθεια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη Goldman Sachs

Νωρίτερα του αναμενόμενου θα αποσαφηνιστούν οι λεπτομέρειες για τη βοήθεια της ΕΕ και του ΔΝΤ, εκτιμά οικονομολόγος της Goldman Sachs.
Νωρίτερα του αναμενόμενου θα αποσαφηνιστούν οι λεπτομέρειες για τη βοήθεια της ΕΕ και του ΔΝΤ προς την Ελλάδα, εκτιμά ο οικονομολόγος της Goldman Sachs, Έρικ Νίλσεν. Συγκεκριμένα, ο Έρικ Νίλσεν υποστηρίζει ότι από την Παρασκευή έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έχουν ληφθεί όλες οι αποφάσεις σχετικά με τον μηχανισμό, ενώ σημειώνει ότι τα χρήματα είναι πιθανό να είναι διαθέσιμα εγκαίρως, προκειμένου η Ελλάδα να αντεπεξέλθει στον δανεισμό της 19ης Μαΐου.

Σύμφωνα με τον κ. Nίλσεν, οι υποβαθμίσεις των οίκων αξιολόγησης φαίνεται να έχουν περιορισμένο αντίκτυπο, καθώς η Ελλάδα θα σταματήσει να δανείζεται από τις αγορές τον επόμενο χρόνο, ενώ η ΕΚΤ θα προσαρμόσει τους κανόνες που αφορούν τις ελληνικές τράπεζες.

«Θα ήταν φυσικά ντροπή για την ΕΚΤ να κάνει κάτι τέτοιο αντιδρώντας στις κινήσεις των οίκων, ωστόσο δεν υπάρχει περίπτωση η ΕΚΤ να είναι αυτή που θα σπρώξει την Ελλάδα ή τις τράπεζές της στον γκρεμό», υπογραμμίζει.

ZENITH