Skip to main content

«Άμεση απορρόφηση κοινοτικών πόρων»

Στην άμεση ολοκλήρωση των μελετών, προκειμένου να απορροφηθούν 3,5 δισ. ευρώ από τους κοινοτικούς πόρους, θα πρέπει να προχωρήσουν οι φορείς, όπως τόνισε ο υφυπουργός Οικονομίας, Σταύρος Αρναουτάκης.
Στην άμεση ολοκλήρωση των μελετών, προκειμένου να απορροφηθούν 3,5 δισ. ευρώ από τους κοινοτικούς πόρους, θα πρέπει να προχωρήσουν οι φορείς και να μην χαθούν τα χρήματα, όπως τονίστηκε στη σημερινή συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Οικονομίας Σταύρος Αρναουτάκης, με τα μέλη της διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Τμήματος Ανατολικής Κρήτης.

«Όπως ήδη έχω πει, από το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης θα απορροφήσουμε κοινοτικούς πόρους ύψους 3,5 δισ. ευρώ. Κι εδώ οι φορείς θα πρέπει να τρέξουν. Να δούμε αν υπάρχουν αυτές οι μελέτες για να δώσουν αυτούς τους πόρους στη χώρα μας. Υπάρχουν αυτές οι αξιόπιστες μελέτες, ώστε να υπογραφούν τα έργα και να έχουμε φέτος και του χρόνου τα έργα που θα μπορούν να φέρουν χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση;», αναρωτήθηκε ο κ. Αρναουτάκης.

Όσον αφορά στη γενικότερη οικονομική κατάσταση, ο κ. Αρναουτάκης είπε ότι θα πρέπει να γίνεται ενημέρωση των πολιτών μέσα από τη δράση και των Επιμελητηρίων και δήλωσε: «Τέσσερα νέα προγράμματα έχουν βγει για τη μεταποίηση και πολύ σύντομα βγαίνουν και άλλα από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και γι’ αυτό θα πρέπει να ενημερωθούν οι φορείς. Το Επιμελητήριο είναι ένας φορέας που μπορεί να ενημερώσει για τις μελέτες. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε συνεπείς σ’ αυτά που έχουμε υποσχεθεί και όλες οι χρηματοδοτήσεις κάθε μήνα έρχονται σε όλες τις Περιφέρειες».

ZENITH