Skip to main content

Αμετάβλητα τα επιτόκια στην Αυστραλία

Αμετάβλητα στο 4,5% διατήρησε, με σημερινή της απόφαση, τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας στην πρώτη ανάπαυλα των διαδοχικών αυξήσεων από το Φεβρουάριο, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ξένα πρακ
Αμετάβλητα στο 4,5% διατήρησε, με σημερινή της απόφαση, τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας στην πρώτη ανάπαυλα των διαδοχικών αυξήσεων από το Φεβρουάριο, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ξένα πρακτορεία.

Η απόφαση ήταν αναμενόμενη, καθώς τα πρακτικά της συνεδρίασης του περασμένου μήνα έδειξαν ότι τα μέλη της επιτροπής εκτιμούν ότι η υφιστάμενη προοπτική είναι η κατάλληλη. Η Reserve Bank of Australia έχει αυξήσει τα επιτόκια έξι φορές από τον Οκτώβριο του 2009.

Ο διοικητής της RBA, Glenn Stevens, ανέφερε σε ανακοίνωση ότι ο εγχώριος πληθωρισμός δείχνει να βρίσκεται στο ανώτερο επίπεδο του στόχου στον επόμενο χρόνο.

Τόνισε επίσης τις ανησυχίες του για την οικονομική κατάσταση πολλών χωρών της Ευρωζώνης και σημείωσε ότι «οι επιπτώσεις των διάφορων παραγόντων  στην παγκόσμια οικονομία θα πρέπει να παρακολουθούνται στενά».

ZENITH