Skip to main content

Αμετανόητος Παιδεραστής: Καταδικάστηκε ρίχνοντας ευθύνες στα θύματά του!

Σοκ και ανατριχίλα προκάλεσε η απολογία του 78χρονου Αλέξανδρου Κυριακίδη ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκων που δεν είχαν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους.

του Βασίλη Παπαναστασούλη

Σοκ και ανατριχίλα προκάλεσε η απολογία του 78χρονου Αλέξανδρου Κυριακίδη ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκων που δεν είχαν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση. Το δευτεροβάθμιο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 30 ετών στον κατηγορούμενο που εμφανίστηκε αμετανόητος επιρρίπτοντας ευθύνες στα ανήλικα θύματα του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 78χρονος, επί χρόνια, ασελγούσε σε βάρος δύο κοριτσιών που είχαν ηλικία 11 και 10 χρονών, όταν αποκαλύφθηκε η δράση του, το 2011. Τα ανήλικα παιδιά με τους γονείς του που είναι συγγενείς της γυναίκας του, έρχονταν από τη Σουηδία, στην Ελλάδα, για να κάνουν διακοπές τα καλοκαίρια, Χριστούγεννα και Πάσχα, διαμένοντας σε σπίτια συγγενών τους. Μεταξύ αυτών και στο σπίτι του δράστη.

Τον Αύγουστο του 2008, μια συγγενής εντόπισε τον 78χρονο να ασελγεί σε βάρος της 11χρονης, και έτσι ενημερώθηκε η αστυνομία. Από την ιατροδικαστική εξέταση των δύο κοριτσιών δεν διαπιστώθηκαν σημάδια βιασμού και έτσι δεν ήταν δυνατόν να εξακριβωθούν οι ασέλγειες του ηλικιωμένου θείου. Η εξέταση των θυμάτων από ψυχολόγο-πραγματογνώμονα όμως κατέδειξαν την αποπλάνηση.

"Αυτά είναι ψέματα. Με υπεραγαπούσαν και εγώ τις αγαπούσα και τις δύο. Η μία, όμως, με εκβίαζε και με ενοχλούσε όταν κοιμόμουν με τη γυναίκα μου. Ούτε τη γυναίκα μου δεν σεβάστηκε. Δεν τα κατηγορώ αλλά δεν τα κακομεταχειρίστηκα. Μια φορά μόνο παραδόθηκα. Τα παιδιά με παρενοχλούσαν πάντα, εγώ τα απέφευγα. Εξομολογήθηκα και έχω τη συνείδηση μου ήσυχη" απολογήθηκε ο Αλέξανδρος Κυριακίδης.

Ο εισαγγελέας της έδρας Δημήτρης Παπαγεωργίου, κατά την αγόρευση του, επισήμανε ότι ο κατηγορούμενος αρχικά αποδέχτηκε τις κατηγορίες όταν οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα και στο ανακριτή ενώ πρότεινε την ενοχή του, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκων που δεν είχαν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση. Ο 78χρονος καταδικάστηκε για τέσσερις ασελγείς πράξεις με την παραπάνω ποινή και επέστρεψε στη φυλακή.

Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί με συνολική ποινή φυλάκισης 50 ετών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

"Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι άνευ αντικειμένου επειδή δεν θα προλάβει καν να την εκτίσει λόγω της ηλικίας του. Δεν φτάνει για το υπόλοιπο της ζωή του" δήλωσε στην Voria.gr η δικηγόρος του κατηγορούμενου Τάνια Παπαδοπούλου- Σπάθη. Ακόμη σημείωσε  ότι η ανώτατη εκτιτέα ποινή ανέρχεται στα 25 έτη και ότι, ευεργετικά,  η μια μέρα μετράει για δύο, μέσα στη φυλακή, για κατάδικους με ηλικία άνω των 75 ετών.

ZENITH