Skip to main content

Αν. Λοβέρδος: «Όχι» σε κίνητρα για πρόωρη συνταξιοδότηση

Εξαλείφονται όλα τα κίνητρα για πρόωρη συνταξιοδότηση, σύμφωνα με τις αλλαγές στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του ασφαλιστικού, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος.
Εξαλείφονται όλα τα κίνητρα για πρόωρη συνταξιοδότηση, σύμφωνα με τις αλλαγές στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του ασφαλιστικού, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση ο κ. Λοβέρδος επεσήμανε, πάντως, ότι δεν θα θιγούν όσοι έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

«Θα δώσουμε δίκαιες λύσεις που θα δώσουν πόρους και ρυθμό αναπνοής στο συνταξιοδοτικό σύστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Δεν θα υπάρξει αιφνιδιασμός», υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος ερωτηθείς σχετικά με την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησηςανδρών και γυναικών στο Δημόσιο και σημείωσε ότι ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έχει ζητήσει περίοδο μη προσαρμογής μέχρι το 2013.

Πρόσθεσε, δε, ότι μετά θα υπάρξει διαπραγμάτευση για την περίοδο προσαρμογής, ενώ το α΄ εξάμηνο του 2010 θα κατατεθεί σχέδιο νόμου, το οποίο θα ρυθμίζει πόσο θα είναι το διάστημα προσαρμογής.

Τέλος οι στρατιωτικές συντάξεις των 45 και 50 χρόνων

Εξάλλου, τέλος στην πρόωρη συνταξιοδότηση των λιμενικών, των στρατιωτικών και των αστυνομικών ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής για το Ασφαλιστικό.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως θα σταματήσουν οι στρατιωτικές συντάξεις των 45 και 50 χρόνων και τόνισε «όσοι στρατιωτικοί, αστυνομικοί και λιμενικοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας θα απασχολούνται σε υπηρεσίες γραφείου».

ZENITH