Skip to main content

Αναβάλλονται οι σύνοδοι των υπουργών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες

Οι σύνοδοι των υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα αναβλήθηκαν εξαιτίας των ματαιώσεων πτήσεων που προκάλεσε το νέφος από την ηφαιστειακή τέφρα, ανακοίνωσε η ι
Οι σύνοδοι των υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα αναβλήθηκαν εξαιτίας των ματαιώσεων πτήσεων που προκάλεσε το νέφος από την ηφαιστειακή τέφρα, ανακοίνωσε η ισπανική προεδρία της ΕΕ.

Σε αυτές περιλαμβάνονταν η Σύνοδος Συμβουλίου υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, η οποία θα πραγματοποιείτο στο Λουξεμβούργο, και η διάσκεψη ΕΕ και Κροατίας με θέμα το αίτημα για ένταξη της τελευταίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα πραγματοποιείτο στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε σήμερα η προεδρία.

Η ανακοίνωση της ισπανικής προεδρίας αναφέρει ότι το Συμβούλιο των υπουργών Τηλεπικοινωνιών της ΕΕ θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Γρανάδα, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Πάντως, η Ευρωπαϊκή Ένωση προγραμμάτισε σήμερα ειδική τηλεδιάσκεψη των υπουργών Μεταφορών της ΕΕ, για αύριο Δευτέρα, καθώς το νέφος από την ηφαιστειακή τέφρα έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις αερομεταφορές, όπως ανακοίνωσε η ισπανική προεδρία.

Παράλληλα, η συνάντηση που ζήτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου να έχει στην Αθήνα με αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και η οποία είναι προγραμματισμένη για αύριο Δευτέρα, μπορεί να καθυστερήσει εξαιτίας του νέφους από την ηφαιστειακή τέφρα, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της ΕΕ.

Η συνάντηση με τη συμμετοχή ανώτατων αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ κρίθηκε αναγκαία στο πλαίσιο πιθανού αιτήματος της Ελλάδας για έκτακτη οικονομική βοήθεια.

«Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι θα παραστούμε, αλλά θα πρέπει να δούμε πώς εξελίσσονται τα πράγματα. Προς το παρόν είναι όλο και πιο δύσκολο», είπε για το θέμα εκπρόσωπος της Κομισιόν.

ZENITH