Skip to main content

Αναβάζουν τους τόνους Μπακογιάννη και Σαμαράς

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της ΝΔ φτάνει στο τέλος της και οι δύο βασικοί υποψήφιοι μετατρέπουν το κέντρο της Αθήνας σε πεδίο «μάχης».
Κορυφώνεται η μάχη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας με τους δυο μονομάχους να ανεβάζουν τους τόνους όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης. Σήμερα οι δυο βασικοί υποψήφιοι θα πραγματοποιήσουν στην Αθήνα τις τελευταίες ομιλίες τους με λίγα μόλις χιλιόμετρα απόσταση ο ένας από τον άλλον. Συγκεκριμένα, η Ντόρα Μπακογιάννη θα μιλήσει στους φίλους της από την πλατεία Κοτζιά, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε το Ζάππειο Μέγαρο.

Τη στήριξη της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη εξέφρασαν ο βουλευτής Μεσσηνίας Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο βουλευτής Χίου Κώστας Μουσουρούλης, ο ευρωβουλευτής Ιωάννης Τσουκαλάς, η πρώην βουλευτής Επικρατείας Χρύσα Καρύδη, ο Νομάρχης Χανίων Γρ. Αρχοντάκης, 130 ΟΝΝΕΔιτες της Μαγνησίας με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας, καθώς και επτά από τους οκτώ εκλεγμένους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΑΚΕ στα σωματεία Συγκοινωνιών.

Τη στήριξή τους στην υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσαν στελέχη και πρώην βουλευτές του κόμματος. Σε δηλώσεις στήριξης στον κ. Σαμαρά προχώρησαν ο βουλευτής Α΄Πειραιώς, Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Τάκης Σκανδαλάκης, και ο τέως βουλευτής της ΝΔ στη Β Αθήνας Άρης Σταθάκης. Επίσης, με επιστολή τους πρώην νομάρχες επί κυβερνήσεων Κωνσταντίνου Καραμανλή δηλώνουν τη στήριξή τους στον Αντώνη Σαμαρά,για τη θέση του προέδρου της ΝΔ.

Ντόρα Μπακογιάννη

Η πορεία των εθνικών θεμάτων και η πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή για τη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων βρέθηκαν στο επίκεντρο της ομιλίας της πρώην υπουργού Εξωτερικών και υποψήφιας προέδρου της Ν.Δ., Ντόρας Μπακογιάννη στην Καβάλα. Η πρώην υπουργός τόνισε ότι η ίδια δεν υπέστειλε ποτέ τη γαλάζια σημαία, για να συμπληρώσει στη συνέχεια: «δεν φοβηθήκαμε στα δύσκολα. Και είμαι περήφανη, γιατί σε αυτή την προσπάθεια έχω δίπλα μου στελέχη από όλες τις τάσεις του κόμματός μας. Στελέχη που συνεργάστηκαν με όλους τους πρώην προέδρους μας. Αυτό κάποιοι πάνε να το βαφτίσουν απαξιωτικά, ως μηχανισμό. Για μας αυτό λέγεται ενότητα. Λέγεται συστράτευση. Λέγεται αλληλοεκτίμηση και αλληλοσεβασμός».

Αντώνης Σαμαράς

Για επαναστατικές στιγμές μίλησε, από το Ηράκλειο, ο Αντώνης Σαμαράς και υπογράμμισε ότι είναι η πρώτη φορά που λαμβάνεται η απόφαση να γίνει εκλογή αρχηγού από τη βάση. «Τέρμα πια τα κλειστά κυκλώματα, οι κλειστές πόρτες. Το κόμμα ανοίγει για όλους. Αυτή είναι η φωνή της βάσης», είπε ο Αντώνης Σαμαράς. Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τους συγκεντρωθέντες στην εκδήλωση την εντολή να αλλάξει τα πράγματα και πρόσθεσε «γι΄ αυτό και σας ζητώ να πλημμυρίσετε την κάλπη».

Παναγιώτης Ψωμιάδης

Ο κ. Ψωμιάδης, ο οποίος θα περιοδεύσει σήμερα στις Σέρρες, επανέλαβε ότι δεν θα στηρίξει κανέναν στο δεύτερο γύρο,σημειώνοντας ότι δεν χρωστάει σε κανένα και με κανέναν δεν κάνειπαζάρια.

ZENITH