Skip to main content

Αναγκαία τα νέα μέτρα, τονίζει ο Βενιζέλος

Αναγκαία χαρακτήρισε τη λήψη νέων μέτρων από την κυβέρνηση, ώστε η χώρα να οδηγηθεί «έξω από την περιδίνηση», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ζητώντας παράλληλα τη
Αναγκαία χαρακτήρισε τη λήψη νέων μέτρων από την κυβέρνηση, ώστε η χώρα να οδηγηθεί «έξω από την περιδίνηση», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ζητώντας παράλληλα τη στήριξη των πολιτών «που είναι επώδυνη, γιατί πρόκειται για μια θυσία».

«Δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε τις αναφορές στο δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας και στα μέτρα που είναι αναγκαία, για να οδηγηθούμε έξω από την περιδίνηση, προκειμένου να δώσουμε προοπτική στην ελληνική οικονομία και τον Έλληνα πολίτη, που είναι έτοιμος να συνεισφέρει, αλλά θέλει να γνωρίζει ότι υπάρχει προοπτική και ασφάλεια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να δώσει προοπτική και ασφάλεια στον πολίτη, «καθώς ζητάμε ως αντάλλαγμα τη βοήθειά του και τη στήριξή του που είναι επώδυνη, γιατί πρόκειται για μια θυσία».

Όσον αφορά στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι «σημασία δεν έχει να αντιδικούμε σε κομματικό επίπεδο, αλλά να πάρουμε τις μεγάλες και γενναιόψυχες πρωτοβουλίες για υπέρβαση της κρίσης. Δεν θέλουμε να οδηγηθούμε σε αδιέξοδο και να καταλογίσουμε τις ευθύνες εκεί που ανήκουν, δηλαδή στην προηγούμενη κυβέρνηση», πρόσθεσε και διευκρίνισε: «Θέλουμε να αποφύγουμε το αδιέξοδο και κινούμαστε συντονισμένα και υπεύθυνα ως οικονομία και ως έθνος».

«Σημασία έχει να αναζητήσουμε τα αίτια και τις λύσεις των προβλημάτων μας. Κάθε κόμμα εφόσον έχει τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών μπορεί να πάρει τις δικές του πρωτοβουλίες. Η Βουλή αποφασίζει», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι κατα τη συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη, συζητήθηκαν τα εξοπλιστικά θέματα, το θέμα των ναυπηγείων και το μέλλον του ναυπηγικού τομέα.

ZENITH