Skip to main content

Αναγκαία τομή χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τον «Καλλικράτη»

Το σχέδιο Καλλικράτης θα βοηθήσει την έξοδο της χώρας από την κρίση υπογράμμισε πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ.
Ως δομική αλλαγή για την αντιμετώπιση και των δημοσιονομικών δυσκολιών της χώρας και αναγκαία τομή χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός το πρόγραμμα «Καλλικράτης» κατά την ομιλία του στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, τονίζοντας ότι «ο ελληνικός λαός περιμένει να τον εμπνεύσουμε».

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, το σχέδιο θα βοηθήσει την έξοδο της χώρας από την κρίση, υπογραμμίζοντας επίσης ότι η νέα διοικητική αναδιάρθρωση είναι αναπόσπαστο μέρος της πρότασης που κατέθεσε η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή και πρέπει να πάρουμε γενναίες αποφάσεις», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος σε «ριζικές αλλαγές που θα πονέσουν, αλλά θα λυτρώσουν».

Όπως τόνισε, πρόκειται για μια σύγχρονη μορφή διακυβέρνησης που σπάει τα πελατειακά δεσμά του παρελθόντος, υπογραμμίζοντας ότι οι δήμοι εισέρχονται σε μία νέα εποχή διαφάνειας και λογοδοσίας.

«Απελευθερώνουμε τις υγιείς δυνάμεις της τοπικής αυτοδιοίκησης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και κάλεσε όλους τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους πολίτες να συμμετάσχουν στην προσπάθεια για την διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας.

ZENITH